30.6.17

Ολοκλήρωση του 4ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017

Συμμετοχή στον Τελικό του Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™ 2017 στην Αθήνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017, στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu, στην Καλαμάτα το περασμένο Σάββατο στις 24 Ιουνίου 2017. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (WRO Hellas). Πλάι στο Διαγωνισμό στάθηκαν με τη χορηγία τους το Ξενοδοχείο Horizon Blu, ο Δήμος Καλαμάτας, το Σύγχρονο Μουσείο Τεχνολογίας Επιστήμης & Καινοτομίας στην Καλαμάτα και με την τεχνική τους υποστήριξη το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας και το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας. 
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΝΕΤ, BEST TV καθώς και ο διαδικτυακός τηλεοπτικός σταθμός Messinia Live.
Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός είχε μεγάλο πλήθος συμμετοχών ομάδων μαθητών με τους προπονητές τους, εκπαιδευτικούς της δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης αλλά και ιδιώτες, ενώ αγκαλιάστηκε και υποστηρίχτηκε, για άλλη μια φορά από μεγάλη ομάδα εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών που εργάστηκαν αφιλοκερδώς, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις διαγωνιζόμενες ομάδες να διεκδικήσουν μια θέση στον Τελικό του Εθνικού Διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.
Τη φωτογραφική κάλυψη παρείχαν η Φωτεινή Παπαδημητροπούλου και ο Γιάννης Μανωλούδης από τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας, ενώ για την τεχνική υποστήριξη και τη ζωντανή μετάδοση του Διαγωνισμού εργάστηκε η Ομάδα Ζωντανών Μεταδόσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, που απαρτίζεται από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Παναγιώτη Δημόπουλο και Γρηγόρη Τσώνη και τους μαθητές του Τομέα Πληροφορικής ΕΠΑΛ Δημήτρη Δεδούση (2ο ΕΠΑΛ), Θανάση Κορμά (2ο ΕΠΑΛ), Βασίλη Κούμανη (4ο ΕΠΑΛ) και Σωτήρη Μιχαλόπουλο (4ο ΕΠΑΛ).
Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός ήταν προκριματικός για τον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Αθήνα αύριο Σάββατο 1/7/2017. Εκεί, τη Μεσσηνία θα εκπροσωπήσουν 17 ομάδες! Την πολυπληθή μεσσηνιακή αποστολή αποτελούν οκτώ (08) ομάδες από το Κέντρο Ρομποτικής & Προγραμματισμού Καλαμάτας (Κ.Ρ. & Π.Κ.) που φιλοξενείται στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας καθώς και άλλες τέσσερις (4) υποστηριζόμενες ομάδες, δύο (2) από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης και δύο (2) από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Στη μεσσηνιακή αποστολή συμπεριλαμβάνονται τέσσερις (4) ομάδες από το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο bitLab και μία (1) από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μπουγά.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Μεσσηνία εκπροσωπείται στον Τελικό της Αθήνας σε 7 από τις 8 διαγωνιστικές κατηγορίες του Εθνικού Διαγωνισμού!

Ο Τελικός του Εθνικού Διαγωνισμού αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η οποία φέτος θα διεξαχθεί στην Κόστα Ρίκα (Νοέμβριος 2017). Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι περιβαλλοντικό: «Sustainabots: Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη».
Ευχόμαστε στους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς - προπονητές τους καλή προσπάθεια και καλή επιτυχία!

Στον τοπικό συντονισμό εργάστηκαν η Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Γεωργία Σπάλα και ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής Γρηγόρης Τσώνης, ο οποίος δημιούργησε και το διαφημιστικό σποτ του Διαγωνισμού. Γραμματειακή υποστήριξη παρείχε ο Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κορινθίας Στυλιανός Καραναστάσης. 
Στη σχεδίαση της αφίσας και των προσκλήσεων καθώς και στην ενημέρωση της ιστοσελίδας του Διαγωνισμού εργάστηκαν οι Στυλιανός Καραναστάσης, Κωνσταντίνος Μπάτος και Ελίνα Τερζοπούλου. Την Κριτική Επιτροπή στελέχωσαν οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής Χαράλαμπος Βασιλαδιώτης, Στυλιανός Καραναστάσης, Ιωάννης Καρούντζος, Ονούφριος Κωστάκης, Ελένη Λιανού, Κωνσταντίνος Μαθιόπουλος, Τάσος Σκριβάνος και η Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Σπάλα Γεωργία. Για την ενημέρωση των κριτών εργάστηκαν οι Κωνσταντίνος Μαθιόπουλος (για τον Διαγωνισμό του Δημοτικού) και π. Σωτήριος Μαστέας (για τον Διαγωνισμό του Γυμνασίου). Τις διαγωνιστικές πίστες διέθεσαν το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Στις εγγραφές εργάστηκε ο Στυλιανός Καραναστάσης και στην υποδοχή και στις πληροφορίες η Γιώτα Πανουτσοπούλου και η Φωτεινή Στριγγλή, φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το κολατσιό των μαθητών ετοιμάστηκε από το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου