5.6.17

Η 4η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!

ΜΕΧΡΙ τα ξημερώματα διαρκεί η 4η Λευκή Νύχτα Κυπαρισσίας στην ιστορική πόλη καθώς χιλιάδες επισκέπτες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, καθώς οι διοργανωτές εκτιμούν ότι ο κόσμος που ήρθε από Μεσσηνία, Αθήνα, Ηλεία και άλλες περιοχές ξεπέρασε τις 5.000.
 
 Με δρώμενα, μουσικές γωνιές, εδέσματα με τοπική γευσιγνωσία, έκθεση φωτογραφίας, χορούς, φανοί που απελευθερώθηκαν στον ουρανό, αλλά κυρίως με εξωστρέφεια η πόλη ζωντάνεψε από την κεντρική λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου μέχρι την περιοχή των Δικαστηρίων.
 
Ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι παντού υπήρχαν ξεχωριστές προτάσεις ενώ εκατοντάδες κόσμος μπήκε στα καταστήματα για να ψωνίσει. Οι επαγγελματίες υποδέχθηκαν τον κόσμο σε μια λευκή νύχτα πολιτισμού με τους διοργανωτές να ανανεώνουν το ραντεβού για του χρόνου..ενώ δεκάδες ευχές λάβαμε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που μεταδιδόταν ζωντανά.

 
ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-VIDEO

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 
ΠΛΟΥΣΙΟΣ και ενωτικός ήταν ο εορτασμός της Παντριφυλιακής εορτής της Πεντηκοστής
και του Αγίου Πνεύματος με τις διήμερες εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν στην ιστορική Άνω Πόλη Κυπαρισσίας παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων και πλήθος κόσμου.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας από τον ιστορικό ναό Αγίας Τριάδος προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του ιερού κλήρου, όπου η πομπή ακολούθησε την καθιερωμένη διαδρομή μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως όπου έγιναν δεήσεις και απόλυσις. 

ΟΙ εκδηλώσεις ήταν λαμπρές με την παρουσία της Φιλαρμονικής της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και την μεγάλη συμβολή της Τροχαίας Κυπαρισσίας που σημειωτέον καταργείται, αλλά
κυρίως πλήθος πιστών που ακολούθησαν την λιτάνευση. Το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει τις καρδιές όλων αρχόντων και λαού ευχήθηκε ο Ιεράρχης της Ιεράς Μητρόπολης, ενώ ο ζεστός καιρός ενίσχυσε την λαμπρότητα τη γιορτής.
Αμέσως μετά ο Δήμος Τριφυλίας δεξιώθηκε τους επισήμους σε αίθουσα του Δημοτικού μεγάρου, όπου έγινα δηλώσεις τόσο από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Τάκη Κατσίβελα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου