30.6.17

Καλλιάνος: Πανευρωπαϊκό ρεκόρ καύσωνα, πάνω από 45 βαθμοί στην Αττική

Για πανευρωπαϊκό ρεκόρ καύσωνα κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, παρατηρώντας πως οι θερμοκρασία έφτασε πάνω από τους 45 °C στην Αττική.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «ο υδράργυρος άγγιξε τους 45,3°C στην Ελευσίνα, θερμοκρασία που σε καμία άλλη περιοχή της Ευρώπης δεν καταγράφηκε!».

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook:

Τις τελευταίες μέρες κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι ήταν υπερβολικές οι εκτιμήσεις μου για θερμοκρασίες της τάξεως των 44-45°C και ότι δεν θα σημειωθεί θερμοκρασία άνω των 42-43°C. Επίσης άλλοι έλεγαν ότι η θαλάσσια αύρα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και δεν θα αφήσει τη θερμοκρασία στις παραλιακές περιοχές της Αττικής να φτάσει πάνω από τους 35-36°C.

Κι όμως, στην 1η κιόλας ουσιαστικά δύσκολη μέρα του καύσωνα... γράφτηκε ιστορία! 
Σήμερα το μεσημέρι σημειώθηκε Πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αττική, αφού ο υδράργυρος άγγιξε τους 45,3°C στην Ελευσίνα, θερμοκρασία που σε καμία άλλη περιοχή της Ευρώπης δεν καταγράφηκε! Αυτό είχε συμβεί και το 2007 όταν στην Ελευσίνα τα θερμόμετρα είχαν καταγράψει 46,5°C.


Επίσης, σε πολλές περιοχές του νόμου Αττικής ο υδράργυρος έφτασε με σχετική ευκολία τους 44°C (Ασπρόπυργος, Φιλαδέλφεια, Μαρκόπουλο) αλλά και σε δεκάδες άλλες τους 43°C αντίστοιχα.

Επομένως, με βάσιμα στοιχεία πλέον, μπορούμε να μιλάμε για τιμές στα θερμόμετρα που είχαν 10 χρόνια να σημειωθούν!

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε πολλές περιοχές καταγράφηκαν θερμοκρασίες κοντά στους 43-44°C και τοπικά 45°C, που αλλού, στη Λάρισα!

Σας επισυνάπτω 2 φωτογραφίες, η μία με τις μέγιστες σήμερα στην Ελλάδα και η άλλη με τις μέγιστες σήμερα στην Ευρώπη.

Προσοχή από σήμερα έως και την Κυριακή διότι και τη νύχτα, στις μεγαλουπόλεις, η θερμοκρασία δεν θα καταφέρει να πέσει κάτω από τους 31°C.


Σας είχα προειδοποιήσει, οτι σε αυτές τις 100 ώρες του καύσωνα, ίσως γραφτεί ιστορία. Και πράγματι έγινε. Και έχουμε άλλες 2 ημέρες ακόμη μπροστά μας...

Σε ότι αφορά σε αυτούς που έλεγαν ότι δεν θα είναι καύσωνας αλλά απλά μια θερμή εισβολή, αρκεί που βγήκαν από το σπίτι τους σήμερα και βίωσαν τι σημαίνει 43-45°C.

Επίσης, στα ανατολικά της Ρόδου, η θερμοκρασία σήμερα έφτασε στους 43°C και όχι στους 38°C όπως θα περιμένατε κάποιοι που είχατε πληροφορηθεί λανθασμένα. Το να αγαπάς τη δουλειά σου, θα πρέπει να το αποδεικνύεις και με τα αποτελέσματα που φέρνεις αλλιώς δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Δεν εύλογαω τα γένια μου προφανώς, απλά επειδή άκουσα διαφορά αυτές τις μέρες, οφείλω και να απαντήσω αναλόγως.

Προσοχή σας παρακαλώ για τις ευπαθείς ομάδες για άλλες 2 ημέρες.

Αύριο, παρόμοιες θα είναι οι θερμοκρασίες, όπως και την Κυριακή. Από Δευτέρα 10°C κάτω ο υδράργυρος λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων που θα δροσίσουν όλη τη χώρα!

Την αγάπη μου σε όλες και όλους σας.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου