9.6.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Θα "πλημμύριζαν" με πλαστα 50 Ε την Μεσσηνία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων στη Μεσσηνία 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων
Σε τουλάχιστον έντεκα περιπτώσεις, έθεσαν και επιχείρησαν να θέσουν σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονομίσματα των -50- ευρώ
Κατασχέθηκαν χρήματα, χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας, κ.α. 

Συνελήφθησαν, προχθές (7.6.2017) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) 23χρονοι ημεδαποί και ένας (1) 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κυκλοφορία παραγμένων νομισμάτων.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το διήμερο 6/7.6.2017, μετέβησαν σε καταστήματα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και προσκόμιζαν αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των -50- ευρώ, για την αγορά αντικειμένων ή εμπορευμάτων μικρής αξίας.
Με τον τρόπο αυτό, πραγματοποίησαν τέσσερις (4) περιπτώσεις αγορών, για τις οποίες έλαβαν και το ανάλογο χρηματικό ποσό ως ρέστα, ενώ αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν αγορές και σε ακόμη επτά (7) περιπτώσεις.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -1025- ευρώ, τρία (3) κινητά τηλέφωνα και επτά (7) πακέτα τσιγάρων, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, ενώ κατασχέθηκαν και τέσσερα (4) αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα, των -50- ευρώ, έκαστο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου