7.6.17

Τομ Τζόουνς: Ένας θρύλος, ετών 77

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
 Κεράκια έσβησε σήμερα 7 Ιουνίου ο Τομ Τζόουνς.
 Ο Ουαλλός τραγουδιστής έγινε 77 ετών και ετοιμάζεται να κάνει, μέσα στο καλοκαίρι, 38 εμφανίσεις όχι μόνο στη Μ. Βρετανία αλλά και μέχρι την Αυστραλία θα φτάσει.
Τις δεκαετίες της ασπρόμαυρης τηλεόρασης ( κάπου τη δεκαετία του ΄60) έκανε τα κοριτσόπουλα να γεμίζουν τα στάδια, τα αγόρια να χορεύουν ξέφρενα στους ρυθμούς των ποπ τραγουδιών του και εκατομμύρια δισκάκια βινυλίου να πωλούνται σε όλο τον κόσμο. 
Όσοι έζησαν εκείνες τις δεκαετίες θυμούνται έντονα τον Τομ Τζόουνς να τραγουδάει το αλησμόνητο Sex Bomb με αυτό το κατσαρό (μπουκλωτό) μαλλί και το χαρακτηριστικό μούσι και με αυτό το τραγούδι να έχουν απογειωθεί από πάρτι σε πάρτι.
Έφτασε για συναυλίες και παραστάσεις μέχρι το Λας Βέγκας κάνοντας το βασιλιά Έλβις να αναρωτιέται «πως τραγουδάς έτσι».
Τομ Τζόουνς Γούντγουορντ, είναι το πλήρες όνομά του, που έχει τον τίτλο του σερ για την πολύχρονη παρουσία του στη μουσική σκηνή και βιομηχανία. Σήμερα πάντως ο 77χρονος καλλιτέχνης, έχει πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια άλμπουμ στην καριέρα του, δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να βγάζει νέα άλμπουμ.
Η εκπληκτική του φωνή έχει αφήσει ιστορία αλλά και πολλούς να αναρωτιούνται αν αυτός που τραγουδά είναι κάποιος Αφρικανός τραγουδιστής, λόγω της ιδιαίτερης χροιάς του!  Έτσι ο Τομ Τζόουνς αποφάσισε να κάνει τεστ DNA για να διαπιστώσει αν έχει μαύρους προγόνους από τους οποίους κληρονόμησε την εκπληκτική του φωνή αλλά και τα κατσαρά του μαλλιά.
"Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πως είμαι μαύρος", δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Τάϊμς ο τραγουδιστής, ιδιαίτερα γνωστός για τις διεθνείς επιτυχίες του «Delilah» το 1968, «She's a Lady» το 1971 και «Sex Bomb» το 1999. 
Βραβεύτηκε «Ως αξιωματικός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας» και το 1966 πήρε βραβείο Γκράμι, ως νέος καλλιτέχνης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου