26.6.17

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΙΣΘΩΝΟΥΝ 7 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΗΔΕΝ!

ΜΠΟΡΕΙ στον Κυπαρισσιακό Κόλπο να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ θαλάσσιες δραστηριότητες καθώς μόνο σε ορισμένα σημεία επιτρέπονται ομπρέλες και ξαπλώστρες με συγκεκριμένους όρους, αλλά σε άλλες περιοχές της Τριφυλίας μισθώνονται άνετα πάνω από 7.000 τετραγωνικά μέτρα αιγιαλού.
Αν δεν το πιστεύετε τότε αδιάψευστος μάρτυρας αποτελεί η εγκεκριμένη απόφαση στη Διαύγεια, με ημεορμηνία 21 Ιουνίου 2017 καθώς ο Δήμος Τριφυλίας μαζί με τον εκπρόσωπος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. υπέγραψαν συμφωνητικό για τη μίσθωση 7.202,89 τ.μ. με το συνολικό ποσό για 7 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραλίας να αγγίζει τις 50.420,23€.
Σύμφωνα με απόφαση που έχει καθοριστεί από την Οικονομική επιτροπή η τιμή  ανά τ.μ.για την αδειοδότηση και επομένως την κύρια
παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού σε όμορες επιχειρήσεις είναι στα 7€ ανά τ.μ. Το 30% των εσόδων ωστόσο προορίζονται για την Κτηματική υπηρεσία του Δήμου που πρέπει να κατατεθεί..
ΓΙΑΝ. ΜΠ.
                                             
ΖΩΗΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
 
Τρεις θαλάσσιες περιοχές που περιλαμβάνουν και «οικόπεδα» του δεύτερου γύρου παραχωρήσεων ζήτησαν για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων η κοινοπραξία των εταιριών Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Euroday.gr, η κοινοπραξία ζήτησε τεράστιες εκτάσεις που ξεκινούν από τα νότια των Χανίων και εκτείνονται μέχρι και τον Κυπαρισσιακό κόλπο. Οι δύο αυτές εκτάσεις περιλαμβάνουν και νέες περιοχές που δεν είχαν δοθεί σε διαγωνισμό.
Πηγές επίσης αναφέρουν ότι η Energean Oil & Gas ζήτησε στο Ιόνιο Πέλαγος τα «οικόπεδα» με αρίθμηση 3 και 7 που είχαν βγει στον δεύτερο γύρο παραχώρησης, ως ενιαία περιοχή. Αυτή εκτείνεται από τα δυτικά της Κέρκυρας μέχρι τη Λευκάδα. Η συνολική έκταση που ζήτησε η Energean Oil & Gas είναι 6.500 τ.χλμ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι αντιδράσεις του υπουργείου στα αιτήματα των εταιριών ήταν ταχύτατες. Η κοινοπραξία υπέβαλε το αίτημα στις 31 Μαΐου, ενώ η Energean Oil & Gas στις 2 Ιουνίου.
Οι ίδιοι κύκλοι του υπουργού Γιώργου Σταθάκη προσθέτουν ότι θα γίνει επαναχάραξη των περιοχών καθώς, όπως προαναφέρθηκε, περιλαμβάνονται και παλιά «οικόπεδα», ενώ οι επενδυτές ζητούν μεγαλύτερες εκτάσεις προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις έρευνές τους.
Η Energean Oil & Gas ζήτησε τη συγκεκριμένη έκταση καθώς θεωρεί ότι υπάρχει γεωλογική συγγένεια με άλλες περιοχές που τις έχουν παραχωρηθεί όπως τα Ιωάννινα, η Αιτωλοακαρνανία αλλά και το Κατάκολο. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία θεωρεί πετρελαιογενή την ευρύτερη περιοχή Ιονίου και Αδριατικής, για τον λόγο αυτό άλλωστε συμμετείχε και στον διαγωνισμό του Μαυροβουνίου. IΩΑΝ. ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου