10.6.17

8 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ - Είχαν "ρημάξει " την Αρκαδία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην Αρκαδία
Συνελήφθησαν οκτώ άτομα μέλη της εγκληματικής ομάδας
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εβδομήντα (70) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -120.000- ευρώ
Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη πέντε άτομα που κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και ένα άτομο που κατηγορείται για κλοπή
Κατασχέθηκαν οχήματα, πιστόλι και κλοπιμαία 

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές, στην Αρκαδία.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εβδομήντα (70) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής , στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης σε συνεργασία με της Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας και Μεσσηνίας, προχθές (8.6.2016) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω , από τα μέσα του μήνα Νοεμβρίου 2016 , συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, από τα μέσα του μήνα Νοεμβρίου 2016, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας, διέπραξαν εξήντα πέντε (65) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών κυρίως σε οικίες και πέντε (5) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών.
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -120.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, προέκυψε ότι, πέντε (5) ημεδαποί, τέσσερις (4) άντρες ηλικίας από 30 έως 69 ετών και μία (1) 36χρονη, αντίστοιχα, προμηθεύονταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, προϊόντα κλοπής και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και ότι ένας (1) 37χρονος ημεδαπός, συμμετείχε σε μία από της παραπάνω περιπτώσεις κλοπών που διέπραξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία ενός 40χρονου, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι, ενώ όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε και απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
Επίσης κατασχέθηκαν και τέσσερα (4) οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών κ.α., ως προερχόμενα από τη διάπραξη κλοπών και εφόσον αναγνωριστούν θα αποδοθούν στους δικαιούχους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου