28.6.17

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ -ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΟΛΑ στην Ελλάδα είναι θέμα Παιδείας επισημαίνουν γονείς και εκπαιδευτικοί από περιοχές της Δυτικής Μεσσηνίας και νότιας Ηλείας με αφορμή την φαεινή ιδέα για ηλεκτρονικές εγγραφές στα ΕΠΑΛ της περιφέρειας που παρατάθηκαν ως τις 7 Ιουλίου. Το κλίμα είναι αρνητικό μάλιστα κατά του αναπληρωτή υπουργού κ. Μπαξεβανάκη με καταγωγή από την Ηλεία διότι στην ημερίδα που διεξήχθη προ διμήνουν για τα ΕΠΑΛ στην Ηλεία, δεν είπε ούτε λέξη για το νέο σύστημα προβάλλοντας μόνο παχυλές υποσχέσεις...
Μάλιστα σε παράσταση διαμαρτυρίας για την εγκύκλιο που επιβάλλει την ηλεκτρονική εγγραφή μαθητών στα ΕΠΑΛ, προσανατολίζονται Σύλλογοι εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου σύμφωνα με πληροφορίες..Μάλιστα θέμα υπάχει στην Μεσσηνία καθώς η Καλαμάτα έχει 4 ΕΠΑΛ και 1 η Κυπαρισσία που καλύπτει ολόκληρο Δήμο μέχρι την Χώρα αλλά και μέρος της νότιας Ηλείας. Η απόσταση μεταξύ των 2 πόλεων είναι 60 χιλιόμετρα δηλαδή 120 χλμ. καθημερινά για ένα φοιτητή. 
Στην νότια Ηλεία αρκετοί γονείς και μαθητές από Ζαχάρω ως Γιαννιτοχώρι προτιμούν το κοντινότερο ΕΠΑΛ της Κυπαρισσίας λόγω ειδικοτήτων και ποιότητας σπουδών καθώς για 2 χρονιές έχει σημειώσει επιτυχίες όπως φοιτητή πλέον από την Ελαία τον Π. ΓΙαννόπυολο που ήρθε από τους πρώτους στην Ελλάδα! Θέμα βέβαια υπάρχει με ειδικότητες τόσο στον Πύργο όσο και στην Αμαλιάδα.
ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Οι εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος  οδηγεί στη συρρίκνωση των ΕΠΑΛ και ουσιαστικά στη διάλυση της ΤΕΕ. «Η  ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης σε έως και 3 ΕΠΑΛ και η εγγραφή που θα την ακολουθήσει, οδηγεί σε παραπέρα συρρίκνωση τους, αποτελεί μεροληπτική πρόβλεψη σε βάρος της ΤΕΕ, διαχωρίζει σαφώς τους  δύο τύπους  Λυκείου και κατηγοριοποιεί  τους  μαθητές, αίροντας την αρχή της καθολικότητας, υποστηρίζει» η ΕΛΜΕ
Αρκετές ΕΛΜΕ από όλη την χώρα ζητούν μεταξύ άλλων:
την άμεση απόσυρση της επίμαχης εγκυκλίου,
την εφαρμογή του προηγούμενου τρόπου εγγραφής για όλους τους μαθητές, σ αυτό το στάδιο. την παροχή δυνατότητας εγγραφής – και επομένως επαναπροσδιορισμού τμημάτων και τομέων – σε όσους μαθητές αποκτήσουν το δικαίωμα μετά τις 30 Ιουνίου,
Να δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος στους μαθητές να ενημερωθούν για να επιλέξουν το σχολείο τον τομέα και την ειδικότητα της επιλογής τους.
Τα τμήματα οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου.
Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων, κατευθύνσεων και Ο.Π
20 μαθητές στα τμήματα – 15 στις κατευθύνσεις – 10 στα εργαστήρια».
                          
ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Μια μεγάλη γιορτή που θα φωτίσει την πόλη! «Στηρίζω, συμμετέχω, προβάλλω την πόλη μου», το σύνθημα του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.
Το πρόγραμμα της 1ης Λευκής Νύχτας Γαργαλιάνων έχει ως εξής:
Την έναρξη της βραδιάς θα πραγματοποιήσουν οι Φιλαρμονικές του δήμου Τριφυλίας. LIVE μουσική στο Πάρκο με τους HARD DISK DRIVE and Friends (Μπροστά από τη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη). Τέσσερα μουσικά σχήματα τοποθετημένα σε διάφορα σημεία της πόλης θα ταξιδέψουν τον κόσμο με τις νότες τους. Έντεχνο, έντεχνο ροκ, λαϊκή αλλά και κρητική μουσική! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων διοργανώνει την ομαδική έκθεση “mosaic” στο “OPEN STUDIO” από την 1η Ιουλίου έως και τις 7 Ιουλίου (Οδός Αθανασίου Κοκκώνη 5). Προβολή κινηματογραφικών αφιερωμάτων από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας. Χορευτικά δρώμενα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων θα διασκεδάσουν στους δρόμους τους επισκέπτες. Bubble Show “LA PETITE MARGUERITE”, σόου από έναν ανιματέρ με μικρές, μεγάλες και τεράστιες σαπουνόφουσκες για τους μικρούς και μεγάλους φίλους (Κεντρική Πλατεία). Ακροβάτες – Σκηνοβάτες θα μαγέψουν με την παράστασή τους σε ελληνικούς και latin ρυθμούς.
Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά ως αργά με κεράσματα, διαγωνισμούς, προσφορές και πολλές εκπλήξεις.                              
                            
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΠΟΠ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 
Αναρτήθηκαν στη Διαύγεια οι Υπουργικές Αποφάσεις με τους Κανονισμούς Απονομής Ελληνικού Σήματος για το εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο και για τις επιτραπέζιες ελιές σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι αποφάσεις υπεγράφησαν από τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και όπως αναφέρει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, φορέας απονομής για το σύνολο των προϊόντων αυτών ορίζεται ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ).
Οι νέοι αυτοί κανονισμοί έρχονται να προστεθούν στους Κανονισμούς Πιστοποίησης των γαλακτοκομικών προϊόντων και των αλκοολούχων ποτών που βρίσκονται ήδη σε ισχύ και στόχος της γενικής γραμματείας παραμένει η εντατικοποίηση των διαδικασιών έκδοσης νέων κανονισμών και για άλλες κατηγορίες προϊόντων.
Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Σήμα, αποτελεί επίσημο σήμα του Ελληνικού κράτους για την πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών με αποδεδειγμένα ελληνική προέλευση συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ποιοτικής τους ταυτότητας, στην προστασία των συμφερόντων των παραγωγών και των καταναλωτών και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. 
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου