28.6.17

ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ !!! Με Απολυτήριο Γυμνασίου πλέον οι διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΥΜΕΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

Την τροπολογία κατέθεσε ο Πάνος Σκουρολιάκος κι έκανε δεκτή το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Μόνο το απολυτήριο Γυμνασίου θα απαιτείται πλέον ως τυπικό προσόν προκειμένου κάποιος να τοποθετηθεί στη θέση του διευθυντή ενός Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, σύμφωνα με όσα προβλέπει τροπολογία που πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος και έκανε δεκτή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
Η τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Πάνος Σκουρολιάκος υποστηρίζει ότι για τη θέση αυτή απαραίτητη είναι η «καλλιτεχνική αξία και όχι τα πτυχία», με την αιτιολογική έκθεση να αναφέρει ότι «με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσμοθετείται μια νεότερη αντίληψη των πραγμάτων αναφορικά με την πρόσληψη των καλλιτεχνικών διευθυντών στα παραπάνω θέατρα ΔΗΠΕΘΕ». «Δεδομένης της ιδιαιτερότητας στο χώρο της τέχνης όπου σημαντικότερο ρόλο έχει η καλλιτεχνική αξία προς απάντηση στη σύγχρονη ανάγκη για την πρόσληψη των καλλιτεχνικών διευθυντών με κριτήρια συνδεόμενα με τα ουσιαστικά και όχι τα τυπικά προσόντα τους, ήτοι την αναγνωρισμένη προσφορά, τη διάκριση, την κατάρτιση και την εμπειρία τους στο χώρο της τέχνης και ιδιαιτέρως του θεάτρου, προτείνει η πρόβλεψη οι συγκεκριμένοι να προσλαμβάνονται ανεξαρτήτως κατοχής τίτλου συγκεκριμένης εκπαιδευτικής βαθμίδας», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εν συνεχεία στην τροπολογία-προσθήκη αναφέρεται:
«Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων της χώρας να προσλαμβάνονται ανεξαρτήτως κατοχής τίτλου συγκεκριμένης εκπαιδευτικής βαθμίδας, εξαιρουμένης της ΥΕ εκπαιδευτικής βαθμίδας». Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, στον καλλιτεχνικό χώρο επικρατεί «οργή και προβληματισμός» σχετικά με την τροπολογία.
Πολλοί καλλιτέχνες κάνουν λόγο για «μετριότητα που προωθείται στον πολιτισμό», ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χαρακτήρισαν την τροπολογία που κατατέθηκε «φωτογραφική για να διορίσουν τους δικούς τους στο Δημόσιο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου