12.6.17

Φαρσοκωμωδία

Αν αποφασίσει κανείς να παρακολουθήσει τα όσα λένε και πράττουν οι κυβερνώντες ακόμη και τώρα που έχουν μπει για τα καλά στον τρίτο χρόνο διακυβέρνησης θα χρειαστεί σίγουρα τη βοήθεια της επιστήμης. 
Δεν μπορεί κάποιος όσο σαρκαστική διάθεση και αν έχει να αποδεχτεί τον καθημερινό διασυρμό μιας εξουσίας που διαψεύδεται και κινείται από ήττα σε ήττα πανηγυρίζοντας. Θέλει σίγουρα μια κάποια βοήθεια όποιος επιλέξει να παίρνει τοις μετρητοίς τις δηλώσεις τους και τις αποφάσεις τους που αλλάζουν πιο γρήγορα και από τη φορά του ανέμου.
Φθάσαμε αισίως να ψηφίσουν το σκληρό πακέτο που ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ του 4ου Μνημονίου και μας έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι πέραν της οφθαλμαπάτης των αντιμέτρων θα φορέσουν και γραβάτες για το χρέος που όμως εξελίχθηκαν σε θηλιά. Οταν και αυτός ο μύθος κατέρρευσε, όπως και τόσοι άλλοι προηγουμένως, ανακάλυψαν και πάλι εχθρούς. 
Τους έφταιγαν τα πρωτοσέλιδα, τους έφταιγαν οι «κακοί» ξένοι, η αντιπολίτευση και ο χατζηπετρής. 
Οταν αρχίσει όμως ο εξευτελισμός και παριστάνεις ότι απλώς ψιχαλίζει, έπονται τα χειρότερα και δυστυχώς ήρθαν. Σε λίγες μόνον εβδομάδες τούς έβαλαν να ξαναψηφίσουν για συντάξεις, αφορολόγητο και συλλογικές συμβάσεις χωρίς ίχνος ντροπής. 
Αλλοι στη θέση τους θα ζητούσαν τουλάχιστον μια συγγνώμη για το ντόμινο των διαψεύσεων και της απόλυτης κοροϊδίας στους πολίτες. 
Αυτοί όμως δεν καταλαβαίνουν τίποτε και συνεχίζουν με το ίδιο θράσος την ψευδολογία και την κατασυκοφάντηση των αντιπάλων τους ή όσων δεν ασπάζονται την παρανοϊκή θεωρία τους που τροποποιείται καθ' εκάστην.

Ούτε αυτά δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν καθώς πια έχουμε αντιληφθεί πλήρως το μονοσήμαντο ενδιαφέρον τους για την εξουσία κι ας διαλυθούν τα πάντα. Ερχεται όμως κάποια στιγμή, και τώρα πια δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πλησιάζει με καλπασμό, που απλώς καταρρέουν τα πάντα και αποκαλύπτεται η πραγματικότητα.
Στην περίπτωσή τους τα αποκαλυπτήρια δεν θα σημάνουν απλώς το τέλος της φαρσοκωμωδίας που ζει η χώρα αλλά και τη βαριά ήττα μιας ανεκδιήγητης παρέας που διέλυσε ό,τι είχε απομείνει ως προσδοκία από την Αριστερά την οποία διέσυραν με χυδαίο τρόπο.
 
 
ΠΑΝ. ΛΑΜΨΙΑΣ-ΤΑ ΝΕΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου