22.6.17

Απίστευτες φωτογραφίες: Οι ήρωες πυροσβέστες της Πορτογαλίας σε μια ανάπαυλα από τη «μάχη»

Απίστευτες φωτογραφίες: Οι ήρωες πυροσβέστες της Πορτογαλίας σε μια ανάπαυλα από τη «μάχη»
Κείτονται στο γρασίδι σαν άψυχες κούκλες, προσπαθώντας να μαζέψουν δυνάμεις για να επιστρέψουν στο πύρινο μέτωπο
Μερικές φορές, αρκεί μία μόνο εικόνα για να αντιληφθεί κανείς ακόμα και πράγματα που είναι τελείως «ξένα» με τη δική του εμπειρία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν δύο φωτογραφίες που δημοσίευσε στις 18 Ιουνίου ένας Πορτογάλος πυροσβέστης, οι οποίες απεικονίζουν τους συναδέλφους του σε μια σύντομη ανάπαυλα από τη πολύωρη μάχη με τις φλόγες.

Οι φωτογραφίες του Pedro Bras τραβήχτηκαν δύο εικοσιτετράωρα μετά το ξέσπασμα του πιο θανατηφόρου «κύματος» πυρκαγιών που έχουν πλήξει ποτέ την Πορτογαλία, και οι οποίες έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε πάνω από εξήντα άτομα.
Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες πολλών ημερών, οι ήρωες πυροσβέστες κατάφεραν μόλις σήμερα να θέσουν υπό έλεγχο και τις τελευταίες εναπομείνασες εστίες. Όταν όμως τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία, η φωτιά μαινόταν ακόμα ανεξέλεγκτη, και οι ήδη εξαντλημένοι πυροσβέστες έπρεπε να πάρουν μια μικρή ανάσα προτού επιστρέψουν ξανά στο πύρινο μέτωπο.
Στις εικόνες, οι Πορτογάλοι «ήρωες» κείτονται εξαντλημένοι στο γρασίδι, στις όχθες ενός ποταμού, βυθισμένοι στον ύπνο σαν άψυχες κούκλες, φορώντας ακόμα την εξάρτησή τους.
 Μια πραγματικά «δυνατή» εικόνα για πραγματικά δυνατούς ανθρώπους.

 Πρώτο Θέμα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου