14.6.17

Σύλλογος Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά» - «Ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος στις Βάσσες της Φιγαλείας»




Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου στον πολυχώρο Gazarte (πλατεία Γκάζι) η εκδήλωση του Συλλόγου των Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» και του περιοδικού «Τριφυλιακή Εστία».
Στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του συλλόγου,  έγινε η παρουσίαση ενός μο-ναδικού μνημείου της κλασικής εποχής –παγκοσμίου εμβέλειας– του Ναού του Ε-πικουρίου Απόλλωνα, μέσα από την εξαίρετη ομιλία με θέμα:
«Ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος στις Βάσσες της Φιγαλείας»
(Θρησκεία, Ιστορία, Τέχνη)
από τον ερευνητή Κο Απόστολο Πιερρή, Διευθυντή του διεθνούς Ινστιτούτου Φι-λοσοφικών Ερευνών (www.philosophical-research.org), αφορμή και την τελευταία έκδοση του περιοδικού «Τριφυλιακή Εστία» με σχετικό θέμα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε από την πρόεδρο του Συλλόγου Κα Ρούλα Τσα-τσάκου μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες του Συλλόγου και αναδρομή στο ιστορικό περιοδικό «Τριφυλιακή Εστία».
Τιμήθηκαν δημόσια οι πνευματικοί δημιουργοί του τόπου μας, που με το πλούσιο έργο τους έχουν συμβάλει στην έκδοση του εξαίρετου περιοδικού και υπήρξε κάλε-σμα και νέων δημιουργών για την εκδοτική συνέχιση.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη συνοδεία ποτών και παραδοσιακών εδεσμάτων υπό τους ήχους μουσικής και τραγουδιών της δημοτικής μας παράδοσης.
Έπαιξαν οι Μουσικοί:  Τσίτος Αλέξανδρος (βιολί), Χατζόπουλος Μπάμπης (λαού-το), Τσέρπες Ανδρέας (κλαρίνο), Κούκη Αθηνά (κανονάκι), Βασιλάκης Γιάννης (κρουστά) και τραγούδησε η Μανέτα Σεμίνα, τους οποίους και ευχαριστούμε  θερμά για το ποιοτικό και όμορφο μουσικό πρόγραμμα που μας χάρισαν.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός κ. Γεώργιος Κατρούγκα-λος, πολλοί θεσμικοί παράγοντες, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συλλόγων της Τριφυλίας. 
Ο κόσμος που παρευρέθηκε άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή
την εκπληκτική ομιλία του κου Απόστολου Πιερρή και συμμετείχε στην συνέχεια ενεργά τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια απο όλη την Ελλάδα. 
Ευχαριστίες:
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Κο Απόστολο Πιερρή για την συμμετοχή του και την εξαίρετη ομιλία που έκανε.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που μας τίμησαν με την παρουσία τους και περιμένουμε ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή και στήριξη του Συλλόγου και του περιοδικού μας κι από άλλους συμπατριώτες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στους χορηγούς μας, που πρόσφεραν τα προ-ϊόντα τους: την Ειρήνη Θεοδωροπούλου για το «Τσίπουρο Νταραίος» και την Αθηνά Διονυσοπούλου για τις ελιές από τη «Μεσσήνια γη».
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι βοήθησαν ενεργά για να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία αυτή η εκδήλωση.
Υγ.1: Ο Σύλλογος των εν’ Αθήναις Κυπαρισσίων "Η Αρκαδιά" και το Περιοδικό "Τριφυλιακή Εστία" προγραμματίζουν μέσα στο καλοκαίρι εκδήλωση στην Μεσ-σηνία με αφορμή την κυκλοφορία του προσεχούς –νέου- τεύχους της «Τριφυλιακής Εστίας».
Υγ.2: Όσοι επιθυμούν
να μάθουν νεότερα για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και του περιοδικού μπορούν να επισκέπτονται την σελίδα του Συλλόγου στο Facebook: Σύλλογος των εν’ Αθήναις Κυπαρισσίων "Η Αρκαδιά" και το Περιοδικό "Τριφυ-λιακή Εστία", να επικοινωνούν με την πρόεδρο στο Κιν.Τηλ.: 6932 474529 ή με email στο skark@otenet.gr

Με τιμή το Δ.Σ του Συλλόγου:
Η Πρόεδρος, Ρούλα Τσατσάκου-Θεοδωροπούλου
Ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας, Γιώργος Κορμάς
Ο Ταμίας, Παναγιώτης Λούτος
Και τα Μέλη, Πέτρος Δεδούσης, Παναγιώτης Χριστόπουλος & Δημήτρης Ντρού-λιας

Σημείωση:Φωτογραφίες από την εκδήλωση
1.    Περιοδικό “Τριφυλιακή Εστία”
2.    Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κα Ρούλα Τσατσάκου, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και κος Απόστολος Πιερρής
3.    Γενική άποψη από την εκδήλωση

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου