14.6.17

Σάλος στη Θεσσαλονίκη με "ερωτύλο" ρασοφόρο

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης καθώς παρακολουθεί τις καταγγελίες για έναν «καλόγερο Τέλη» (που είναι όμως γνωστός στην αστυνομία), και ο οποίος κυκλοφορεί στα αστικά λεωφορεία και κάθεται δίπλα σε κοριτσάκια και τα «χαϊδεύει» και άλλα παρόμοια. 
Η πρώτη αναφορά έγινε πριν 2 – 3 μέρες από πανικόβλητο κορίτσι στο facebook. Ακολούθησαν κι άλλες περιπτώσεις από άλλα κορίτσια. Ήδη εις βάρος του ρασοφόρου σχηματίστηκε δικογραφία για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας».
Σύμφωνα με πληροφορίες της του ειδησεογραφικού site «thessNews.gr» η 18χρονη Π.Φ. κατήγγειλε το περιστατικό, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Α.Τ. Τούμπας. Η καταγγελία της 18χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου ένας ρασοφόρος εμφανίζεται εντός λεωφορείου του ΟΑΣΘ να την παρενοχλεί σεξουαλικά, έχει δημιουργήσει πολλές συζητήσεις, αλλά έχει φέρει και στην επιφάνεια περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση του ρασοφόρου, ο οποίος φαίνεται ότι έχει προκαλέσει παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν.
Ήδη στα σχόλια κάτω από την αρχική ανάρτηση της φοιτήτριας, μια άλλη κοπέλα ανάρτησε φωτογραφία του ρασοφόρου, αναφέροντας ότι έχει δεχτεί και η ίδια παρενόχληση.
Ο πατέρας της Π.Φ. είπε:
« Η κόρη μου βρισκόταν στο λεωφορείο 83 και πήγαινε στη σχολή της. Ο ρασοφόρος ανέβηκε στην στάση «Αγία Παρασκευή» επί της Λαγκαδά και έκατσε δίπλα της. Έβαλε το χέρι του πάνω από το γόνατό της και εκείνη τραβήχτηκε. Θεώρησε, βλέποντας ότι είναι ιερέας, ότι έγινε κατά λάθος. Μαζί του είχε και μια μαύρη τσάντα για φορητό υπολογιστή και την έβαλε πάνω του και έβαλε το χέρι του μέσα από το ράσο του. Επιχείρησε να αγγίξει ξανά το πόδι της κόρης μου και εκείνη του φώναξε «τι κάνεις;» βάζοντας την τσάντα πάνω στα πόδια της. Μετά την αντίδρασή της, εκείνος κατέβηκε αμέσως, ενώ κανένας από τους επιβάτες του λεωφορείου δεν έκανε κάτι.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο ρασοφόρος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την αστυνομία. Συστήνεται με το όνομα «Καλόγερος Τέλης» και φαίνεται ότι προσεγγίζει με τον ίδιο τρόπο νεαρά κορίτσια εντός των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.
Η 18χρονη δηλώνει ότι τρεις φίλες της τον αναγνώρισαν στη δημοσιοποίηση της 18χρονης Π.Φ. και μόλις της έστειλαν τη φωτογραφία της ανάρτησης τον αναγνώρισε και η ίδια. Πέρα από τις καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία, πολλές ήταν οι κοπέλες που φαίνεται ότι τον αναγνώρισαν από τις φωτογραφίες στο facebook:
Όπως ανέφερε ο πατέρας, μετά την δημοσιοποίηση της ιστορίας, κλήθηκε από τους αστυνομικούς να καταθέσει αύριο στο Α.Τ. Τούμπας, ενώ ερευνώνται και άλλες αντίστοιχες καταγγελίες και αναμένεται να κληθούν και άλλες «παθούσες» ώστε να αναγνωρίσουν τον ρασοφόρο. Παράλληλα, η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αναζητά τον ρασοφόρο ενώ σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου