5.6.17

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας γυναικών

Από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε ακόμη ένα κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στο trafficking, δηλαδή στην εμπορία γυναικών.
Έβρισκαν γυναίκες (κυρίως από την Ουκρανία), οι οποίες βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και τις εξωθούσαν σε εργασία, σε μπαρ και στριπτιτζάδικα και τακτοποιούσαν τις άδειες παραμονής τους στην Ελλάδα μέσω εικονικών συμφώνων συμβίωσης.
Όπως έγινε γνωστό:  Μετά από οργανωμένη επιχείρηση σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αστυνομικοί συνέλαβαν επτά άτομα, (πέντε Έλληνες ηλικίας από 41 έως 51 ετών και δύο Ουκρανές). Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι ακόμη 10 άτομα (οκτώ Έλληνες, ανάμεσά τους μία γυναίκα και δύο Ουκρανές).
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μαστροπείας, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για παράβαση των νόμων περί αλλοδαπών και περί εκδιδόμενων προσώπων.
Από την έρευνα προέκυψε πως αρχηγικό μέλος της οργάνωσης ήταν ένας 44χρονος Έλληνας, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον εντοπισμό των γυναικών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Εντόπιζε κυρίως Ουκρανές οι οποίες βρίσκονταν σε κακή οικονομική κατάσταση και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση τους τις έπειθε να τις μεταφέρει στην Ελλάδα.
Τις εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα της Αττικής και φρόντιζε να τις νομιμοποιεί συνάπτοντας εικονικά σύμφωνα συμβίωσης. Με τη συνδρομή των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος, προέβαιναν στη γενετήσια εκμετάλλευση τους, υποχρεώνοντας τες να επιδίδονται σε ασελγείς πράξεις με πελάτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, τα οποία διαχειρίζονταν οι ίδιοι.
Επιπλέον, ο 44χρονος παραλάμβανε χρηματικά ποσά τόσο από τα έσοδα την εκμετάλλευση των γυναικών όσο και από την "τακτοποίηση" των ταξιδιωτικών τους εγγράφων.
Περαιτέρω, για την νομιμοποίηση της παραμονής των γυναικών στην Ελλάδα, τα μέλη εντόπιζαν επ’ αμοιβή άτομα με τα οποία προέβαιναν στην σύναψη των εικονικών συμφώνων συμβίωσης.
Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.530 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, πλήθος εγγράφων σχετικών με τα σύμφωνα συμβίωσης καθώς και τις άδειες διαμονής και αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων στην Ουκρανία. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα και τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου