23.6.17

Πρόβλημα λειψυδρίας λόγω ζέστης αντιμετωπίζει η Ιταλία

Ουσιαστικό πρόβλημα λειψυδρίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων εβδομάδων και των περιορισμένων βροχοπτώσεων του περασμένου χειμώνα αντιμετωπίζει η Ιταλία.
Πιο αναλυτικά, αντιμέτωπο με τις μεγαλύτερες δυσκολίες είναι το νησί της Σαρδηνίας, όπου έχει κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η γεωργική ένωση της χώρας, Coldiretti τονίζει ότι κινδυνεύει να υποστεί σοβαρές συνέπειες η παραγωγή λαχανικών και η κτηνοτροφία ενώ, παράλληλα, δεν υπάρχει ούτε αναγκαίο νερό για να μπορέσει να εξασφαλισθεί μια ικανοποιητική παραγωγή σταφυλιού. Η στάθμη του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας, του Πάδου, έχει μειωθεί, τις ημέρες αυτές, κατά 60% σε σχέση με τον μέσο όρο των περασμένων ετών.
Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι πόλεις Πάρμα και Πιατζέντσα, στην βόρειο Ιταλία-γνωστοί τουριστικοί προορισμοί - όπου υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν σοβαρές ελλείψεις στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης. Και η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν την χρήση του νερού, μόνον για τις προσωπικές τους ανάγκες.
Οι διάφορες περιφέρειες της χώρας, στο μεταξύ, προσπαθούν να εγκρίνουν μέτρα για την οικονομική στήριξη γεωργών και κτηνοτρόφων, με πιθανή βοήθεια και απο μέρους της κυβέρνησης της Ρώμης.Οι συναντήσεις με τις διάφορες ενώσεις και τα συνδικάτα πρόκειται να συνεχισθούν καθ΄ όλες τις επόμενες ημέρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου