26.6.17

Απεργία ΟΤΑ: Αντιμέτωποι με κακούργημα όσοι δεν μαζεύουν σκουπίδια

Εισαγγελική έρευνα για τη διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος για τα απορρίμματα στην Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκύζης για τα σκουπίδια στην Αθήνα και όσοι δεν μαζεύουν τα απορρίμματα είναι ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες για διάπραξη ενός κακουργήματος και ενός πλημμελήματος.
Ο εισαγγελικός λειτουργός που χειρίζεται την έρευνα έλαβε εντολή από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, να μελετήσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και να κρίνει αν από τη συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους της πρωτεύουσας προκύπτει η διάπραξη του κακουργήματος της διακεκριμένης περίπτωσης ρύπανσης περιβάλλοντος και του πλημμελήματος της παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου. Η εντολή του εισαγγελέα είναι, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης των δύο αδικημάτων, να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να απαγγελθούν κατηγορίες.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει εξαγγείλει ότι η απεργιακή της κινητοποίηση για το θέμα των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως την Πέμπτη.

Άκαρπη η συνάντηση με Σκουρλέτη, συνεχίζεται η απεργία

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η νομοθετική πρόταση που του παρουσίασαν οι συνδικαλιστές «δεν μπορεί να σταθεί νομικά λόγω της πρόσφατης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στη τροπολογία του υπουργείου να ενσωματωθεί η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα όρια ηλικίας, για συμμετοχή στον διαγωνισμό άνω των 45.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, σε δηλώσεις του, κατηγόρησε τον υπουργό ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του για την ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας των δήμων και ζήτησε συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ κάλεσε τους συμβασιούχους στη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Πέμπτη, 29 Ιουνίου.
Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να ενσωματωθεί οποιαδήποτε πρόταση βελτιώνει τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου, ωστόσο, διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και για την υγεία του κόσμου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου