8.6.17

ΑΠΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ..


ΚΑΛΛΙΟ αργά..παρά ποτέ μάλλον σκέφτηκαν στον Δήμο Τριφυλίας για τα έργα ανάπλασης στην Άνω πόλη Κυπαρισσίας, αλλά φυσικά μην περιμένετε την τουριστική περίοδο καθώς η αγωνία κατοίκων και καταστηματαρχών έχει φτάσει στο κόκκινο και όπως γράψαμε πρώτοι στην στήλη μας φέτος μετά από πολλές δεκαετίες ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πανηγύρι στον διατηρητέο οικισμό!
Αυτή την φορά ο Δήμος Τριφυλίας μάλλον πάει διακοπές καθώς το έργο ανάπλασης θα δημοπρατηθεί προς τον Σεπτέμβριο προκειμένου να αναδειχθεί ο εργολάβος που θα το αναλάβει. Αλλά μέχρι να αναλάβει, να υπογραφούν τεύχη δημοπράτησης και τα συναφή θα φτάσουμε τον Οκτώβριο. Δηλαδή θα μεσολαβήσει χειμώνας οπότε το έργο θα τελειώσει καλώς εχόντων των πραγμάτων το επόμενο καλοκαίρι. Που θα είναι και...προεκλογικό...
Σε ότι αφορά τον τοίχο αντιστήριξης πάντως ο Δήμος σχεδιάζει να κατασκευαστεί εντός του θέρους κι εδώ αν όλα πάνε καλά με την μέθοδο της αυτεπιστασίας, οπότε θα αποτελεί ξεχωριστή κατασκευή από το σχέδιο ανάπλασης της Άνω Πόλης. Ευτυχώς στη περιοχή οι φορείς με τους συλλόγους φρόντισαν να αναδείξουν τα καλεντερίμια, την ονοματοδοσία ιστορικών σημείων, αλλά και την καθαριότητα στα σημεία ενδιαφέροντος. Θα επανέλθουμε για την περιοχή καθώς τα προβλήματα δυστυχώς δεν τελειώνουν εδώ...
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                                  
ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ τελικά η διαδικασία δημοπράτησης προσωρινής παραχώρησης αιγιαλού μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, με βάση την νέα εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ συμβατή με την οριστική ΚΥΑ, για τις καντίνες στον Κυπαρισσιακό κόλπο που αναμένεται μετά από χρόνια να καντίνα και στην παραλία της Ελαίας.
Στο Βρωμονέρι, ομπρέλες και ξαπλώστρες μέχρι την δύση του ηλίου θα αναλάβει ο Ανδρέας Αγοράς, με τελική τιμή 1.000 ευρώ, καθώς δεν υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος για την συγκεκριμένη παραλία σύμφωνα με την συνεδρίαση που έγινε.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 1, για καντίνα, 15 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 8.000 ευρώ, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο Χρήστος Σαλίβερος, ο οποίος και την πήρε.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 1, για ομπρέλες – ξαπλώστρες, 500 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 1.500 ευρώ, μοναδικός ενδιαφερόμενος, ο Σαλίβερος Χρήστος, καταλαμβάνοντας σύμφωνα με την προκήρυξη συνολικό χώρο για την παραλία.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 2, για καντίνα 15 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 8.000 ευρώ, η θέση δημοπρατήθηκε από τον Γεώργιο Μιχαλακόπουλος, ο οποίος κατοχύρωσε με το συγκεκριμένο ποσό την αδειοδότηση.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 2, για ομπρέλες – ξαπλώστρες, 500 τ.μ., 1.500 ευρώ, ξανά ο ίδιος ενδιαφερόμενος, ο Γεώργιος Μιχαλακόπουλος, αδειοδοτήθηκε για το χώρο με 1.500 ευρώ.
Στη θέση Λαγκούβαρδος 3, για καντίνα και ξαπλώστρες, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.
Στη θέση Χρυσή Άμμος – Μάτι, για ομπρέλες και ξαπλώστρες σε χώρο 200 τ.μ., η τιμή εκκίνησης ήταν 1.000 ευρώ και ανάπτυξη ομπρελών θα διαθέτει μόνο μόνο ο Σταύρος Ζόμπολος, ο οποίος πήρε και τη θέση.
Στη θέση Μπούκα στην Ελαία, για καντίνα, με τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ, εξεδήλωσε ενδιαφέρον μόνο ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, ο οποίος είναι ο πλειοδότης για την συγκεκριμένη θέση. 
ΙΩΑΝ. ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου