8.6.17

Κινέζοι από το κρατίδιο της Εσωτερικής Μογγολίας στην Αρκαδία

Γιαννακούρας: Συνεργασία για το καλό και των δύο περιοχών σε αγροτικό-τουριστικό επίπεδο

Κινεζική αντιπροσωπεία από το ημιαυτόνομο κρατίδιο της εσωτερικής Μογγολίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης FuTaizeng,  δέχθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη, ο Αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας.
Η ολιγομελής αντιπροσωπεία των Κινέζων, βρέθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Πελοπόννησο.
Στη διάρκεια της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη και της Κινεζικής Αντιπροσωπείας τέθηκαν οι πρώτες βάσεις για αδελφοποίηση του κρατιδίου της εσωτερικής Μογγολίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού διαπιστώθηκε πως υπάρχει κοινή θέληση για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δύο περιοχών.
Δύο περιοχές που, όπως ειπώθηκε, στη διάρκεια της συζήτησης, διαθέτουν πολλά κοινά στοιχεία, σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων, αλλά και ιστορίας- πολιτισμού και μία αδελφοποίηση θα βοηθήσει τους κατοίκους και της εσωτερικής Μογγολίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο κ. Taizeng δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα αρχαία μνημεία και την ιστορία του τόπου μας καθώς από τη φιλοξενία που έτυχαν και σημείωσε πως απηύθυναν πρόσκληση για επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο κρατίδιό τους, ενώ σημείωσε πως, όταν επιστρέψει στον τόπο του, θα διαφημίσει την
Πελοπόννησο, ώστε να υπάρξει αύξηση του τουρισμού από κατοίκους της χώρας του, στην περιοχή μας. 
Η Κινεζική Αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία και τις Μυκήνες, μεταξύ άλλων, ενώ στη διάρκεια της συνάντησης με τον κ.Γιαννακούρα, προβλήθηκε και βίντεο με τις ομορφιές της «Μυθικής Πελοποννήσου».
Πριν την αποχώρηση της αντιπροσωπείας των Κινέζων έγινε ανταλλαγή δώρων και δόθηκε η υπόσχεση για συνέχιση της συνεργασίας πολύ σύντομα.

Δείτε τις δηλώσεις που έγιναν στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://www.youtube.com/watch?v=sqI7ee4DCGg

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου