10.6.17

Το κινητό βλάπτει σοβαρά την ερωτική ζωή των ζευγαριών στις διακοπές

Το κινητό βλάπτει σοβαρά την ερωτική ζωή των ζευγαριών στις διακοπές
Το 40% δεν ενδιαφέρεται για σεξ εάν ο/η σύντροφος χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο στο κρεβάτι και γιατί το 41% παραδέχεται ότι τα βράδια των διακοπών με τον/την σύντροφο είναι αφιερωμένα στη χρήση... των κινητών τους τηλεφώνων παρά στη μεταξύ τους επικοινωνία

To 52% των ταξιδιωτών έχει προσδοκία για καλύτερο σεξ στις διακοπές, όμως η ευρεία χρήση ηλεκτρονικών συσκευών όπως το τηλέφωνο ή το τάμπλετ, επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις.
Αυτό είναι συμπέρασμα έρευνας της εταιρίας Durex σε δείγμα 2.000 ενηλίκων. Βάσει σχετικού κοινωνικού πειράματος που αποτυπώνεται σε βίντεο για τις ερωτικές προσδοκίες των ζευγαριών στις διακοπές, η εταιρία λάνσαρε την καμπάνια #DoNotDisturb.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, τα αποτελέσματα της έρευνας, σχετική επιστημονική μελέτη και το πείραμα που διεξήχθη ανάμεσα σε πραγματικά ζευγάρια, συντείνουν σε μια ξεκάθαρη λύση για καλύτερο σεξ στις διακοπές.
Ενώ το 52% έχει καλές προσδοκίες για το σεξ στις διακοπές, το 60% παραδέχεται ότι στην πραγματικότητα οι προσδοκίες αυτές δεν ικανοποιήθηκαν. Αυτό συμβαίνει γιατί το 40% δεν ενδιαφέρεται για σεξ εάν ο/η σύντροφος χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο στο κρεβάτι και γιατί το 41% παραδέχεται ότι τα βράδια των διακοπών με τον/την σύντροφο είναι αφιερωμένα στη χρήση... των κινητών τους τηλεφώνων παρά στη μεταξύ τους επικοινωνία.
Η ψηφιακή τεχνολογία αποσπά την προσοχή των ζευγαριών στις διακοπές επηρεάζοντας τη σχέση τους. Περισσότεροι από το ένα τέταρτο παραδέχθηκαν ότι η ενασχόληση με το κινητό στις διακοπές μπορεί να είναι αιτία τσακωμού. 
Το 59% είπε ότι είτε οι ίδιοι, είτε οι σύντροφοί τους, είτε και οι 2, δαπανούν υπερβολικό χρόνο στο κινητό και περισσότεροι από τους μισούς εξ αυτών ένιωθαν ότι η σχέση τους πλήττεται ως αποτέλεσμα της ενασχόλησης αυτής. 
Μάλιστα, το 72% παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση του τηλεφώνου κατά τη διάρκεια του σεξ.Σχεδόν το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων είπε ότι το κινητό και το τάμπλετ εμποδίζουν τη σεξουαλική ζωή τους στις διακοπές. Το ποσοστό αυτό ανήλθε στο ένα τρίτο των ατόμων κάτω των 35 ετών.
 Το 15% παραδέχεται ακόμα ότι κάνει λιγότερο σεξ σε σχέση με παλαιότερα στις διακοπές εξαιτίας της ψηφιακής τεχνολογίας. Στις ηλικίες κάτω των 35 το ποσοστό αυτό φθάνει στο ένα τέταρτο των ερωτηθέντων.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους ταξιδιώτες, με το 65% να δημοσιεύει έως 3 φορές την ημέρα και το 42% να μοιράζεται ξεχωριστές στιγμές των διακοπών σε αυτά αντί για τον/την σύντροφό του.Η ξεκούραση στην πισίνα ή την παραλία μπορεί να φαίνεται η καλύτερη στιγμή για χαλάρωση όμως σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες είπαν ότι χρησιμοποιούν και εδώ κινητά και τάμπλετ. Οι γυναίκες πιο συχνά, 27% περισσότερες από τους άνδρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου