30.6.17

ΕΠΩΝΥΜΩΣ- Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ- ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ δεν αποτελεί πλέον μόνο δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αλλά κυρίως σε εξωστρέφεια καθώς παρά την κρίση η ιδιωτική πρωτοβουλία κατέστησε σαφές ότι το μέλλον βρίσκεται στο πρωτογενή τομέα καθώς και στο τομέα των υπηρεσιών και της καινοτομίας μέσω δράσεων.
Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ αναπτύχθηκε εξακτινώνοντας την δυναμική πρωτοβουλίας των δυνάμεων που απεγκλωβίστηκαν αναπτύσσοντας ένα κυρίαρχο τουριστικό μοντέλο που έχει ωστόσο δρόμο ακόμα να διανύσει. Η Costa Navarino που αποτελεί το θέλγητρο προσέλκυσης επώνυμων, ο δρόμος Τρίπολη-Καλαμάτα για τον οποίο ναι μεν σχεδίασαν οι κυβερνήσεις αλλά οι πολίτες πληρώνουν διόδια κι επομένως δεν είναι δωρεάν οπότε δεν αποτελεί επίτευγμα των πολιτικών αλλά του Μορέα, το αεροδρόμιο Καλαμάτας με δυνατό αρωγό τον δωρητή κατετάν Βασίλη, αποτελούν μαζί με την μοναδική βιομηχανία της περιοχής τα ορόσημα για την ανάπτυξη όχι με λόγια, αλλά με έργα. Η Καλαμάτα με ποικιλία οικονομικών επιλογών μπορεί με τη γειτονική Μεσσήνη να αναδείξει το πρόσωπο του Νομού.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΠΥΛΟΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ που δικαιολογημένα αποτελεί το κέντρο των εξελίξεων λόγω του Κυπαρισσιακού κόλπου και την σύνδεση με την πατρογονική γη της Ηλείας, αναζητεί να απεγκλωβίσει τις δυνάμεις εξωστρέφειας για τόνωση του τουιρστικού προιόντος. Η μεγάλη όμως έλλειψη του δρόμου Καλονερό-Τσακώνα και η Ιόνια οδός αποτελούν το θεμέλιο για το μέλλον. Μαζί με το Λιμάνι το οποίο η περιφέρεια με τον κ. Τατούλη επωμίστηκε τα λάθη των προηγούμενων διορισμένων πολιτικάντηδων θα οδηγήσουν σε μια ένεση εξωστρέφειας. Μαζί με την μοναδική ταυτότητα της Άνω Πόλης που δημιούργησαν οι επαγγελματίες, όπως και το Καλονερό που ανεβαίνει ετησίως ως τουριστικός προορισμός πολλών επιπέδων.
Η ΠΥΛΟΣ αποτελεί το συνδετικό κρίκο για όλο το Νομό όμως. Χωρίς το δρόμο Ριζόμυλος -Κορώνη που σχεδιάζεται χρόνια δεν μπορεί να ατενίσει το μέλλον. Ο Δήμος το παλεύει δυνατά με όλους τους φορείς, αλλά η μεγάλη επιτυχία της περιοχής εκτός των ξενοδόχων και εμπόρων οφείλεται στην αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ όπως το μοναδικό μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος. Με άλλα λόγια η ΜΕΣΣΗΝΙΑ είμαστε εμείς! Ο αληθινός εαυτός μας που μόνο με συλλογική μέριμνα και εξωστρέφεια μπορεί να έχει μέλλον.

          ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας βλέπουν οι εργαζόμενοι σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, που δημοσιεύτηκε καθώς το υπογράφει η πρόεδρος του Συλλόγου, Ξένια Στρατικοπούλου, Αυτή την φορά καταγγέλλεται η μεταφορά για 3 μήνες η μετακίνηση του συντονιστή της χειρουργικής κλινικής στην Καλαμάτα με αιφνίδια απόφαση της 6ης ΔΥΠΕ.
Ο Σύλλογος τονίζει ότι: « με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας μετακινείται ο ιατρός Ε.Σ.Υ. Καλοφωλιάς Παναγιώτης από Γ.Ν. Μεσσηνίας – Ν.Μ. Κυπαρισσίας στο Γ.Ν. Μεσσηνίας  (Ν.Μ. Καλαμάτας), προκειμένου να αναλάβει επιπλέον την ευθύνη του συντονισμού της Χειρουργικής  Κλινικής της Ν.Μ. Καλαμάτας ελλείψει Συντονιστή Δ/ντή  στη συγκεκριμένη Κλινική , από 01-07-2017 και για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών. Για το μήνα Ιούλιο θα εκπληρώσει τις εφημερίες του στη Ν.Μ. Κυπαρισσίας. Τα εν λόγω καθήκοντα θα ασκούνται παράλληλα με την ευθύνη συντονισμού της Χειρουργικής Κλινικής Ν.Μ. Κυπαρισσίας. Σχετ.: Α) Οι διατάξεις του Ν.3329/05 όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του Ν.3527/07, Β)  Οι διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.3599/07 (ΦΕΚ 176/Α/01.08.2007) όπως συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του αρ. 8 παρ. 21 του Ν.3868/10 (ΦΕΚ  129/Α/03.08.2010), Γ) Την με αριθ.πρωτ.:22887/07-06-2017 αίτηση του ιατρού".
Ο Σύλλογος προσθέτει ότι η διοίκηση επιβεβαίωσε ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας δεν θα μείνει ακάλυπτη, ότι θα καλύπτονται όλες οι εφημερίες από τους υπάρχοντες γιατρούς για το μήνα Ιούλιο και ότι κάνουν ενέργειες να έρθει κάποιος Α΄ επιμελητής Χειρουργός για να καλύψει τις χειρουργικές ανάγκες. Ωστόσο, ο κύριος Καλοφωλιάς στο πρόγραμμα των εφημεριών των γιατρών για το μήνα Ιούλιο παίρνει μόνο τέσσερις μέρες καθημερινές από ολόκληρο το μήνα και πρέπει να γνωρίζει ο κάθε πολίτης πως οι Β΄ επιμελητές που μένουν πίσω δεν έχουν το δικαίωμα να χειρουργήσουν χωρίς την παρουσία Α΄ επιμελητή ή διευθυντή, εκτός και αν τους καλύπτει ο διευθυντής του ουρολογικού τμήματος. Και καταλήγει ότι "Έτσι, δημιουργείται μία αβεβαιότητα τι θα γίνει στο μέλλον με αυτή την πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ. Ο λαός της Τριφυλίας  και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ηλείας πρέπει να ξεσηκωθεί πριν δούμε τα χειρότερα. Παρακαλώ όλοι μαζί για το κοινό αγώνα ενάντια στην κοροϊδία . Το μοναδικό μέλημά μας είναι η προστασία της υγείας του ανθρώπου». ΓΙΑΝ. ΜΠ.
                         
ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 
ΠΡΩΤΙΑ σημειώνουν φέτος 2 σχολικές μονάδες στην Κυπαρισσία με υψηλά ποσοστά μορίων τόσο στο ΓΕΛ όσο και στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας μετά την ανάρτηση των βαθμολογιών που είχαν αρκετές ειδήσεις.
Πιο αναλυτικά στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του σχολείου με το 35% των μαθητών συγκέντρωσε περισσότερα από 15.000 μόρια ενώη πλειοψηφία με το 85% πάνω από 10.000 μόρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βάσεις θα έχουν αρκετές διακυμάνσεις σε ορισμένα μαθήματα που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς υπήρξε έντονος ανταγωνισμός. Στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας μάλιστα ο μαθητής Γιάννης Κωνσταντόπουλος ήρθε πρώτος στην μονάδα καθώς συγκέντρωσε 19.329 μόρια και θα περάσει σε σχολή της επιλογής του, ο Γιώργος Παναγόπουλος με 18.249 μόρια, η Ευγενία Μελά με 18.158 μόρια και η Μαρία Τουρκογιάννη με 17.689 μόρια.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ
Πρωτιές όμως σημειώνονται φέτος και στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας καθώς ο μαθητής Νικόλαος Νεοφώτιστος με 20άρια συγκεντρώνει περισσότερα από 19.200 μόρια επιτυγχάνοντας μεγάλη πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο με τον υποψήφιο να κατάγεται από την περιοχή της νότιας Ηλείας, ενώ ο Αντριάν Χότι από τα Φιλιατρά πέτυχε υψηλή βαθμολογία μαζί με την Αθηνά Τσιώρου πάνω από 18.300 μόρια, προσφέροντας υψηλές βαθμολογίες
τόσο σε μαθήματα Γενικής παιδείας όσο και στα μαθήματα ειδικότητας. Ακολουθεί πάντως η δήλωση μηχανογραφικού τις επόμενες ημέρες. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου