27.6.17

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Μια σημαντική ημέρα για το Δήμο Πύλου-Νέστορος η σημερινή, καθώς το πρωί υπογράφηκε η σύμβαση ανάθεσης υπηρεσιών για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου.

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την έναρξη του έργου που θα λύσει το πρόβλημα της επεξεργασίας και διάθεσης των απορριμμάτων. Στις εγκαταστάσεις του έργου στον Άγιο Νικόλαο, θα γίνεται η επεξεργασία και η διαλογή κατ’ αρχήν σε ανακυκλώσιμα υλικά που θα διατίθενται σε εμπόρους ανακυκλώσιμων υλικών. Το οργανικό τμήμα των απορριμμάτων θα οδηγείται σε ειδικές εγκαταστάσεις κομποστοποίησης από όπου θα μπορεί να αξιοποιηθεί ως οργανικό λίπασμα. Το αισθητά μειωμένο πλέον υπόλειμμα θα μπορεί να αποθηκεύεται προσωρινά εν όψη της δημιουργίας περιφερειακών εγκαταστάσεων διάθεσης.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτέλεσε το τέλος μιας επίπονης και πολύχρονης προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε με το σχεδιασμό του έργου και την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού και ακολούθησε προσεκτικά όλα τα απαραίτητα στάδια, έως ότου προέκυψε ο τελικός ανάδοχος του έργου. Στη συνέχεια και προ
της υπογραφής, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σχετική σύμβαση ύψους 1.800.000€. , η οποία υπογράφηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. Διονύση Γεωργόπουλο και το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη.

Σε συνδυασμό με το υποβληθέν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, σχέδιο ολοκληρωμένης ανακύκλωσης με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και τα πράσινα σημεία, που θα ακολουθήσει, ο Δήμος Πύλου Νέστορος καθίσταται πρωτοπόρος στη διαχείριση, δίνοντας το παράδειγμα στην εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον και την κοινωνία μεθόδων διαχείρισης.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος νιώθοντας ικανοποιημένος από τις εξελίξεις δήλωσε: «Μια πραγματικά δύσκολη διαδικασία ολοκληρώθηκε ,που αφορούσε την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας. Μια υπόσχεση που είχαμε δώσει στους δημότες μας την τηρήσαμε και ξεκινάμε την υλοποίηση της. Ένα μείζον θέμα υψίστης σημασίας βρήκε τη λύση του και ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν συντονισμένα για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου