23.6.17

Εκτός υπηρεσίας το ελικόπτερο που έπεσε στον Σχινιά. Δύο νεκροί, ένας φοιτητής ο επιζών

Δύο νεκροί από την πτώση ελικοπτέρου στον Σχοινιά.

Στο ελικόπτερο που ήταν ψεκαστικό, επέβαιναν τρία άτομα.
Για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες  έπεσε σε βαλτώδη περιοχή στον υδροβιότοπο του Σχοινιά.
Ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, ενώ οι άλλοι δύο ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης χωρίς τις αισθήσεις τους.
Το μοιραίο ελικόπτερο στον Σχοινιά την ώρα της πτώσης του ήταν εκτός υπηρεσίας καθώς είχε ολοκληρώσει τον ψεκασμό και η επιθυμία ενός φοιτητή για μία βόλτα έφερε το μοιραίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μοναδικός που διασώθηκε από το τριμελές πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν ένας φοιτητής ο οποίος όταν τελείωσε η επιχείρηση ψεκασμού ζήτησε από τον πιλότο να κάνουν μία βόλτα πάνω από την περιοχή. Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε αλλά κάποια στιγμή το ελικόπτερο έμπλεξε σε καλώδια της ΔΕΗ και επήλθε το μοιραίο.
Στο protothema.gr μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου και εξήγησε πώς σημειώθηκε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τελείωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε, και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».
Το χρονικό της τραγωδίας
Στις 9:48 ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική για πτώση ελικοπτέρου που εκτελούσε ψεκασμούς στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Σχοινιά. Αμεσα ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ανάμεσα τους και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ.
Η προσέγγιση στο σημείο της πτώσης ήταν δύσκολη γιατί η περιοχή είναι βαλτώδης. Οταν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο της πτώσης, απεγκλώβισαν νεκρούς από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου δύο από τους τρεις επιβαίνοντες.
Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το ελικόπτερο είχε πάνω του καλώδια της ΔΕΗ. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες και 9 οχήματα.  Επίσης σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το αεροσκάφος είχε μισθωθεί από την Περιφέρεια Αττικής για ψεκασμούς εναντίον των κουνουπιών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου