20.6.17

Έξι άνδρες απαντούν στην ερώτηση: Γιατί δε τους αρέσει να μιλάει η σύντροφος τους για τους πρώην της ;

Μη νομίζετε πως μόνο οι γυναίκες έχουν έντονους προβληματισμούς όταν πρόκειται για τον σύντροφο τους.
Οι άνδρες πολλές φορές δε θέλουν να μαθαίνουν για το παρελθόν της κοπέλας τους ή της γυναίκας τους. Δείτε τι απαντούν όταν η σύντροφος τους μιλάει για τους πρώην της:
«Αναλόγως την περίσταση».
Όλοι έχουμε ένα παρελθόν και είναι προτιμότερο να το αποδεχόμαστε παρά να προσποιούμαστε ότι δε συνέβη ποτέ. Επιπλέον, έχει σημασία και ο τρόπος: Είναι άλλο να ψάχνει ευκαιρίες για να τον αναφέρει και άλλο να μιλάμε για την εποχή που ήμασταν φοιτητές και να πει ότι τότε είχε φίλο».

«Το παρελθόν κάποιου μπορεί να σου μάθει πολλά για τον άνθρωπο που έχεις μπροστά σου».
Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις πολλά για έναν άνθρωπο από τον τρόπο που μιλάει ή αναφέρεται σε προηγούμενες σχέσεις του, όπως τον τρόπο που αντιμετωπίζει καταστάσεις και διαχειρίζεται προβλήματα μέσα σε μια σχέση.  Δε με νοιάζει να μάθω αν ο πρώην της έβαζε κέτσαπ στο μπέργκερ του, αλλά το παρελθόν του καθενός διαμορφώνει το παρόν του. Αν εκείνη έχει πάρει κάποια μαθήματα από προηγούμενες σχέσεις της, σίγουρα θα ήθελα να τα ακούσω.

«Όχι, δεν θέλω να ξέρω τίποτα. Με κάνει να αισθάνομαι άβολα»
Ναι, μπορεί να περάσατε τέλεια ή χάλια, μπορεί ο πρώην σου να ήταν ο πιο φανταστικός άνθρωπος στον κόσμο (αλήθεια τότε, γιατί δεν είσαι μαζί του;) ή να σού έχει δημιουργήσει θέματα εμπιστοσύνης. Δεν χρειάζεται να το αναφέρεις. Στην καλύτερη, μου φαίνεται ενοχλητικό. Στην χειρότερη, αιτία χωρισμού.

«Με κάνει να νιώθω ότι δεν τον έχει ξεπεράσει».
«Το παρελθόν μας είναι κομμάτι του εαυτού μας. Δεν χρειάζεται όμως να ζωντανό κάθε στιγμή και λεπτό. Οκ, αν η κοπέλα μου κάνει μια απλή αναφορά η οποία μπορεί να προκύψει τελείως φυσικά πάνω στην κουβέντα μας, δεν θα μπω στη διαδικασία να ανησυχήσω. Αν, όμως, μιλάει για εκείνον μια φορά τη μέρα, εκφράζοντας ακόμα τα παράπονα της για εκείνον ή οτιδήποτε άλλο σχετικό, τότε, ναι, σίγουρα θα υποθέσω ότι δεν τον έχει ξεπεράσει».


«Θα ήθελα να ακούσω για εκείνον, μόνο αν με αυτή τη γυναίκα το πηγαίναμε σοβαρά».
Οι προηγούμενες σχέσεις αφήνουν σημάδια και μπορείς να καταλάβεις πόσο ανεξίτηλα έχουν μείνει αυτά πάνω σε μια γυναίκα. Παράλληλα όμως σου δίνουν χρήσιμα info για τις αξίες και το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, πράγμα που είναι σημαντικό σε μια σχέση.

«Δε με πειράζει καθόλου».
Καθόλου όμως. Όλοι έχουμε ένα παρελθόν. Κι εγώ έχω. Έχει σημασία; Όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι πως τώρα αυτή η κοπέλα κάθεται μπροστά μου. Και είναι δική μου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου