15.6.17

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ - ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟ «ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ» ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΙΣΑΣ ΜΗΤΣΙΑΔΗ !!!

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου


Η παρατεταμένη κρίση αρχών και αξιών που βιώνει η χώρα πέραν του ότι την καθιστά αδύναμη και ξεπεράσει τις ακραίες δυσκολίες που βιώνει ο λαός μας ,δεν αφήνει και περιθώρια ελπίδας για το μέλλον από τις στιγμή που ριζωμένες νοοτροπίες στην πλειοψηφία των δράσεων της καθημερινότητας με αρνητικό πρόσημο λειτουργούν ζημιογόνα στην κάθε παραγωγική προσπάθεια.

Ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται όταν τα όσα συμβαίνουν γύρω μας είτε τα θεωρούμε  «Αυτονόητα», είτε τα σκεπάζουμε και τα προσπερνάμε.

Μια τέτοια κλασική  και προκλητική περίπτωση είναι αυτή της διευθύντριας εκπαίδευσης Καρδίτσας Ευθυμίας Μητσιάδη που εδώ και χρόνια έχει διαμορφώσει ένα δικό της λειτουργικό καθεστώς στην Παιδεία της περιοχής της ,έχοντας όχι μόνο της απόλυτη κυριαρχία στον τοπικό συνδικαλισμό των εκπαιδευτικών αλλά με άκρες στην Περιφερειακή διεύθυνση και πολύ περισσότερο στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.

Η εν λόγο Διευθύντρια εκπαίδευσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ και έγκυρες πληροφορίες έχει διαμορφώσει εδώ και χρόνια ένα ιδιότυπο καθεστώς στο χώρο των εκπαιδευτικών που λειτουργεί και δίνει την εικόνα «Παρακράτους» με αυθαίρετες ,παράτυπες ενέργειες που αγγίζουν αν όχι ξεπερνούν τα όρια της παρανομίας. Αργομισθίες ,συγκαλύψεις παρανομιών ενεργειών σε σχολεία της περιοχής, πλασματικές ώρες διδασκαλίας και διάφορες άλλες έκνομες πράξεις στην ευρύτερη περιοχή τις γνωρίζουν ,τις συζητούν αλλά το καθεστώς της Μητσιάδη ζει και βασιλεύει !!!Γιατί η εν λόγο διευθύντρια τα είχε καλά με τους βουλευτές της περιοχής ,τα έχει καλά με την ηγεσία της εκκλησίας, έχει τις άκρες της στην περιφέρεια της Λάρισας και φυσικά τις αντίστοιχες γνωριμίες στο Υπουργείο Παιδείας!!!Αυτή και αν είναι ΑΣΥΛΙΑ!!!

Μέσα σε αυτό το πλέγμα της  συγκάλυψης ,της διαπλοκής και της διαφθοράς η Ευθυμία Μητσιάδη με επιδεικτικά προκλητικό τρόπο όχι μόνο επιβιώνει στο χώρο της παιδείας αλλά προχωρεί σε στοχοποιήσεις και διώξεις εκπαιδευτικών που τολμούν είτε να αντιδράσουν ,είτε να καταγγέλλουν.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Το ακραία οξύμωρο της όλης κατάστασης  για μια ακόμη φορά είναι πως η Μητσιάσδη ενώ άκουσον –άκουσον έχει με απόφαση (23-11-2016) του  τριμελούς πλημμελειοδικείου Καρδίτσας καταδικαστική απόφαση ως πρόεδρος επιλογής διευθυντών !!!,για τις πράξεις της 15-7-2016(Μεροληπτική βαθμολόγηση διευθυντή) αύριο Παρασκευή παρά την καταδίκη της προεδρεύει στην επιτροπή κρίσης διευθυντών εκπαίδευσης της περιοχής της!!!

Όταν:

1)Όταν η καταδικαστική απόφαση για την Μητσιάδη κονιοποιήθηκε και τελεί εν γνώσει της περιφερειακής διευθύντριας Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπουλου που κ. Κώστα Αγοραστέ Περιφερειάρχη, επιδεικνύει μια προκλητική στάση σιωπής και συγκάλυψης όλων αυτών που αφορούν την Μητσιαδη και τα οποία γνωρίζει.

2)Όταν η καταδικαστική απόφαση κοινοποιήθηκε και τελεί εν γνώσει και της κ. Τσιαβίκου στο Δ τμήμα του Υπουργείου Παιδείας .

3)Όταν και στις δύο κυρίες έχει κοινοποιηθεί και η 8μηνη καταδίκη της Μητσιάδη γιατί δεν προέβησαν στις δέουσες ενέργειες;

Η δε κυρία Αναστασοπούλου περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης της Θεσσαλίας κ. Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστέ πέραν τις περίεργης κωλυσιεργίας της ,έχει στα χέρια της σωρεία εγγράφων καταγγελιών για έκνομες πράξεις της Μητσιάδη ενώ ερευνάται από την εισαγγελία για πλαστογραφίες νόθευση επίσημων εγγράφων .

Και ενώ η περιφερειακή διευθύντρια κ. Αναστασοπούλου, αγαπητέ περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστέ είχε καταθέσει και η ίδια για την περίπτωση Μητσιάδη στην εισαγγελία γιατί δεν προχώρησε σε αναστολή καθηκόντων της Μητσιάδη όπως ρητά ορίζει ο νόμος;

4)Και γιατί ενώ η περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας Αναστασοπούλου γνώριζε την καταδίκη Μητσιάδη την διόρισε και πάλι διευθύντρια εκπαίδευσης κατά παράβαση του νόμου;

Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ κυριαρχούν στην περίπτωση της υπόδικης κομματάρχισας δασκάλας στη Καρδίτσα που έχει εδώ και χρόνια επιβάλει ένα ιδιότυπο καθεστώς στο χώρο εκπαίδευσης της περιοχής και αλλάζει πολιτικά κόμματα και βουλευτές σαν τα πουκάμισα .

Και περιμένουμε μετά εμείς να άλλαξε ως δια… μαγείας η χώρα ,να διαφοροποιηθούν οι συνθήκες και να ζήσουν τα παιδιά μας σε μια καλύτερη και ελεύθερη Ελλάδα με κανόνες ,αρχές ,ισονομία και αξιοκρατία ,όταν το κάθε παρακράτος της κάθε Μητσιάδη κυριαρχεί, προσπερνά και παρακάμπτει νόμους, διατάξεις και διαδικασίες και ενώ θα έπρεπε να ήταν …σπίτι της εδώ και χρόνια παρά τις καταδίκες της έχει την άνωθεν συγκάλυψη και στήριξη.

Ντροπή και αίσχος όλων όσων συγκαλύπτουν και παρανομούν.

Δεν είναι μόνο ότι επιτρέπουν στην Κάθε Μητσιάδη να αισθάνεται ότι είναι κάτι ,άλλα επιβάλλουν νοοτροπίες που ριζώνουν και καταστρέφουν το μέλλον αυτής της δύσμοιρης χώρας. Γιατί αν δεν ξεριζωθούν αυτές και άλλες νοοτροπίες δεν υπάρχει καμιά σωτηρία.

ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ. Αυτό είναι το χειρότερο απ όλα.

Ντροπή και αίσχος…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου