10.6.17

Ο "κακός" μας ο καιρός συνεχίζεται με ψυχρές μάζες & βροχές

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ!
 
Όλο ελπίζουμε ότι θα καλοκαιριάσει κι'ολο εκπλήξεις μας επιφυλάσσει ο φετινός Ιούνιος. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι απαραίτητο αξεσουάρ θα είναι η ομπρέλα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, την Κυριακή το πρωί και πρώτα από την Βόρεια Ελλάδα, ο καιρός θα καταστεί πολύ άστατος με κύρια χαρακτηριστικά τις μπόρες, τις ισχυρές βροχές, τις τοπικές καταιγίδες η και ακόμη τις τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Από το μεσημέρι της Κυριακής τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν πολύ γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Δεν αναμένονται όμως βροχές στις περισσότερες νησιωτικής περιοχές της χώρας. Θα είναι δηλαδή μια κακοκαιρία η οποία θα επηρεάσει κυρίως σε πρώτη φάση τα ηπειρωτικά.
Από την Κυριακή το μεσημέρι (χοντρικά) θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες και στην περιοχή της Αττικής. Ο καιρός θα θυμίζει Λονδίνο μιας και θα είναι κατά περιόδους αρκετά μουντός σε συνδυασμό με τις τοπικές καταιγίδες που για άλλη μια φορά θα πλήξουν τμήματα του λεκανοπεδίου.
Στην Θεσσαλονίκη θα βρέχει από νωρίς το πρωί της Κυριακής.
Πάντως τη Δευτέρα, οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του Αιγαίου και σταδιακά θα υποχωρήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά τη διάρκεια του διημέρου αυτού, όχι όμως σε τιμές όπου θα χρειαστεί να φορέσουμε ζακέτα. Ίσως στα ορεινά-ημιορεινά της χώρας, νωρίς το πρωί, να χρειαστεί να φορέσουμε κάτι φθινοπωρινό.
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα αγγίξουν ειδικά τη Δευτέρα τα 7-8 μποφόρ στο κεντροβορειο Αιγαίο (βοριάδες), χωρίς ωστόσο αυτή τη στιγμή να διαφαίνεται ενδεχόμενο για απαγορευτικά στα πλοία.
Οσοι βιάζεστε να έρθει το καλοκαίρι, παρακαλώ να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα. Προέχουν οι καταιγίδες της Κυριακής...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου