9.6.17

Γ.ΜΠΕΖΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
-68 ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ 22 ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΟ
-24 € Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
-ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
-ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟ


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 9/6/2017 ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος για τα τρέχοντα ζητήματα του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.
Στην εισαγωγή του ο Διοικητής εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην Νοσηλευτική Υπηρεσία και στις επισκέπτριες υγείας του Νοσοκομείου για την εκστρατεία ενημέρωσης της Τρίτης Ηλικίας πάνω σε θέματα Οστεοπόρωσης και Πρόληψης των Πτώσεων, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».
Αναφορικά με τα θέματα του Νοσοκομείου ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος έκανε γνωστό:
1ον Ότι ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις των πέντε μόνιμων ειδικευμένων ιατρών (2 Παθολογίας, 1 Αναισθησιολογίας, 1 Γαστρεντερολογίας και 1 ΜΕΘ) και βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μία θέση Παθολογίας. Σε επίπεδο επικουρικών ιατρών την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα προσληφθούν πέντε επικουρικοί ιατροί (1 Νευρολόγος, 1 Παθολόγος, 1 Ορθοπεδικός και 2 Νευροχειρουργοί)
2ον Το επόμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η δημιουργία ενός νέου εξωτερικού γυναικολογικού ιατρείου στο χώρο της Γυναικολογικής Κλινικής.
3ον Ανακοινώθηκε επίσης ότι συμπληρώθηκε ένας μήνας ομαλής και παραγωγικής λειτουργίας του νέου στεφανιογράφου στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, έχοντας πραγματοποιήσει 68 στεφανιογραφίες και 22 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι το Σεπτέμβριο ξεκινά από την επιστημονική ομάδα των καρδιολόγων του Νοσοκομείου μας η τοποθέτηση σταθερών βηματοδοτών.
4ον Ολοκληρώθηκε η μελέτη δημιουργίας νέας αυτόνομης και σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, Μονάδας Χημειοθεραπείας. Η έλευση Παθολόγου-Ογκολόγου έχει επιφέρει νέα δεδομένα και νέες δυνατότητες για το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο θέμα της διάγνωσης και παρακολούθησης της θεραπείας σε καρκινοπαθείς. Στόχος είναι η λειτουργία της νέας μονάδας από τον προσεχή Σεπτέμβρη.
5ον Ανακοινώθηκε από τον Διοικητή ότι ολοκληρώθηκε η πρόταση της Διοίκησης για τροποποίηση του Οργανισμού, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτόν την ύπαρξη και λειτουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου. Η λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου αποτελεί το μεγάλο διακύβευμα στον Τομέα Υγείας για την Πελοπόννησο (5 νομοί) και το Νοσοκομείο Καλαμάτας προετοιμάζεται για αυτό το μεγάλο εγχείρημα.
6ον Έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον πέντε ιατρών νευροχειρουργών του ΕΣΥ να μετατεθούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτό. Εφόσον υλοποιηθεί αυτή η πρόθεση από την πλευρά τους ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία σε 1η φάση μίας νευροχειρουργικής κλινικής. Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο μας ήδη υπηρετεί ένας ιατρός Νευροχειρουργός.
7ον Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τονίστηκε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει αποπληρώσει όλες τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και εξοφλεί δαπάνες του προηγούμενου μηνός.
8ον Σχετικά με την λειτουργία των απογευματινών ιατρείων σημειώθηκε ότι την Τετάρτη 7/6/2017 ξεκίνησε η λειτουργία τους με την πραγματοποίηση 24 επισκέψεων. Σε αυτό που στάθηκε ιδιαίτερα ο Διοικητής ήταν ότι βάση μιας παλαιότερης υπουργικής απόφασης, που σχετίζεται με την ζώνη που υπάγεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το κόστος κάθε επίσκεψης σε απογευματινό ιατρείο ισοδυναμεί με 24 € ανεξαρτήτως ιατρικής ειδικότητας και βαθμού του ιατρού. Συνεπώς κάθε επίσκεψη σε απογευματινό ιατρείο στοιχίζει 24 €.
9ον Ολοκληρώνεται στα μέσα Ιουνίου η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συγκροτήματος επεξεργασίας μολυσματικών νοσοκομειακών αποβλήτων και αναμένεται η εγκατάσταση να πραγματοποιηθεί μέσα στον Αύγουστο η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση γα το Νοσοκομείο ποσού ύψους 150.000 €.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου