11.6.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ φίλοι αναγνώστες. Οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους μετά την ψήφιση των μέτρων που είναι κοινωνικά άδικα. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στην Κυπαρισσία ο πρώην υφυπουργός Εργασίας οπότε η ελάφρυνση αποτελεί μείζον ευρωπαικό προβλημα. Την ίδια ώρα πολίτες μας ζητούν να γράψουμε κάτι για τα βάρη που είναι δυσανάλογα...
@ΜΕ τον πληθωρισμό να τρέχει κοντά στο 1,5% αλλά με αύξηση ανεργίας, ημιαπασχόλησης, μείωσης των καταναλωτικών αγαθών, το πρόβλημα δείχνει να υφίσταται. Μάλιστα ο φίλος Γιώργος Κ. μας έλεγε ότι είναι άνεργος, πλήρωνε τα τελευταία χρόνια μηδέν φορολογία καθώς διαθέτει μόνο μερικές ελιές για να επιβιώνει, αλλά κόντεψε να του..έρθει εγκεφαλικό όταν ο λογιστής του είπε ότι θα πληρώσει 1.500 ευρώ! Όταν τον ρωτήσαμε αν έχει να πληρώσει, η απάντηση ήταν φυσικά αρνητική...
@ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ τραβούν τα μεγάλα ζόρια αφού δεν υπάρχουν Εφορίες. Η αποκάλυψή μας ότι οι 24 δόσεις για τις επιχειρήσεις λόγω των περσινών πλημμυρών ήταν φούμαρα, καθώς δεν μπαίνουν όλοι σε ρύθμιση ήρθε να συμπληρώσει το καρέ. Διότι αναγκάζονται σε 12 δόσεις με προσαυξήσεις...Δηλαδή για 1.000 ευρώ χρέος πληρώνουν 60 ευρώ χαράτσι...με το 5% παρακαλώ...Ο Κύριος να βάλει το χέρι του..
@ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΑ σημαία η παραλία του Αη Λαγούδη αλλά με σκαμμένους δρόμους και απορρίμματα στην περιοχή. Ασφαλώς με μια παιδική χαρά που βρίσκεται στο δρόμο. Χωρίς πεζοδρόμια λίγο πριν ανοίξει το Τουριστικό περίπτερο που μίσθωσε ιδιώτης, ενώ το έργο των πηγών του Αη λαγούδη δεν έχει ακόμα αποπερατωθεί. Αν συνυπολογίσουμε ότι δεν υπάρχει ναυαγοσώστης το πρώτο μήνα του θέρους, απουσιάζει ο φωτισμός για τον πολίτη ή επισκέπτη που θέλει να κάνει ένα περίπατο, έχουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο ελλείψεων...δυστυχώς...
@ΤΗΝ σύμβαση υλοποίησης του έργου «Βελτίωση – συντήρηση 9ης Εθνικής Οδού (Τμήμα Γαργαλιάνοι – Χώρα – Γιάλοβα – Πύλος – Μεθώνη) Π.Ε. Μεσσηνίας» και τη δημοπράτηση των έργων «Επέμβαση – βελτίωση οδικών υποδομών Αντιπυρικής προστασίας Π.Ε. Μεσσηνίας», «Συντήρηση – βελτίωση στο Εθνικό Δίκτυο Π.Ε. Μεσσηνίας», «Συντήρηση επαρχιακής οδού Παλούμπα – Ράφτη – Λουτρά Ηραίας – Παρνασσός» και «Βελτίωση οδού που συμβάλλει στην επαρχιακή οδό 34 Λυκόσουρας – Λυκαίου (Προς Ι.Μ. Αγίου Κωνσταντίνου» Π.Ε. Αρκαδίας» υπέγραψε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
@Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε τον καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη, από την Κυπαρισσία, ως αντεπιστέλλον μέλος της, από Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού,  στον κλάδο των Οικονομικών Επιστημών, στην Τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Κυπαρισσία το 1945.  Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου – Μηχανολόγου το 1968.  Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα Master of Science το 1970 και αναγορεύτηκε διδάκτωρ (Ph. D.) της Μηχανικής και των Οικονομικών Συστημάτων το 1974.
@ΠΡΟΧΕΙΡΗ ενημέρωση κατόπιν εορτής στον αρμόδιο αναπληρωτή υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλο έκανε ο Δήμαρχος Τριφυλίας μόνο στο κέρασμα προς τιμή των επισήμων στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας. Κι αυτό διότι όταν διεξήχθη η εκδήλωση στο Εργατικό κέντρο για τους οικιστές ο Δήμος Τριφυλίας ήταν απών, καθώς ευτυχώς ο υπουργός είχε ενημερωθεί καιρό τώρα από άλλους θεσμικούς φορείς για τα προβλήματα του τόπου. Ενδεικτικός ο χαιρετισμός έξω από το εργατικό κέντρο όπου οι αυτοδιοικητικοί ήταν μετά άφαντοι...προφανώς δεν τους αφορούσε το θέμα...
@ΑΦΑΝΤΑ τα καλάθια απορριμμάτων σε τουριστικές περιοχές της Τριφυλίας. Σε μια εποχή που πασχίζουμε για τουρισμό ο δαιγωνισμός για προμήθεια κάδων καθυστερεί λόγω της γραφειοκρατίας. Πάντως έχουν εκφραστεί παράπονα από δημότες λόγω της ζέστης ότι οι κάδοι βρωμάνε και απαιτείται να πλυθούν άμεσα γιατί τις περισσότερες φορές είναι ανοιχτοί και εγκυμονεί κίνδυνους λόγω αύξησης και των κωνωποειδών...Φυσικά μια λύση θα ήταν υπόγειοι κάδοι όπως στην Καλαμάτα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...
@H τελευταία διοικητής στο Α.Τ. Κοπανακίου Μαρία Καραγιάννη ευχαρίστησε τους συναδέλφους της μετά το λουκέτο στο τοπικό τμήμα με ένα μικρό σχόλιο στα κοινωνικά δίκτυα "Χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να μετακομίσουμε την Υπηρεσία, και  μαζί όλες εκείνες τις αναμνήσεις, τις αγωνίες, τις χαρές και τις θύμησες στα χρόνια που μοιραστήκαμε μαζί! Έπειτα από επτά χρόνια τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα! Ωστόσο αισθάνομαι την επιθυμία να εκφράσω δημόσια πως η θητεία μου ως Διοικητής του Α.Τ. Κοπανακίου θα αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην καρδιά και τη συνείδησή μου! Ένας υπέροχος τόπος, με μεγάλη ιστορία που γέννησε και έθρεψε σπουδαίους ανθρώπους και  αναμφισβήτητα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εμένα!"
@ΚΑΛΗ καλοκαιρινή εβδομάδα παρά τα τερτίπια του καιρού. Ελπίδα αποτελεί το γεγονός ότι μετά την 4η λευκή νύχτα Κυπαρισσίας θα δούμε κι άλλη έκπληξη από ότι πληροφορηθήκαμε εντός του καλοκαιριού. Να έχουμε ψηλά το κεφάλι και να είμαστε πάντα σωστοί και ενημερωμένοι πολίτες..
                                            
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΑΝΗΣΥΧΙΑ στην Μεσσηνία προκαλούν οι πληροφορίες για τον κίνδυνο νέων περικοπών στη σύνταξή τους ή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν ένα εκατομμύριο πολίτες.
Ο λόγος είναι οι ασάφειες στο νόμο Κατρούγκαλου για όσους με οιονδήποτε τρόπο έχουν κάποια ενασχόληση με αγροτικές δραστηριότητες ή δηλώνουν αγροτικό εισόδημα. Ο νόμος προβλέπει ότι οι νέοι συνταξιούχοι (κατέθεσαν αίτηση μετά τις 13 Μαΐου 2016) που συνεχίζον να εργάζονται θα υποστούν μείωση σύνταξης κατά 60%.
Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και οι πολίτες με περιστασιακές εκμεταλλεύσεις χωρίς διάθεση βιοπορισμού, οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να καταβάλουν και εισφορές για τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία.
Η διάταξη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των αγροτών, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα είτε να διακόψουν την ενασχόλησή τους με τις αγροτικές δραστηριότητες και να χάσουν παράλληλα τις επιδοτήσεις είτε να συνεχίσουν ως αγρότες και να λάβουν μειωμένη σύνταξη κατά 60%. Το υπουργείο Εργασίας έδωσε μια μικρή ανάσα μόνο για τους αγρότες που είναι σφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ. Σε εγκύκλιο αναφέρεται ότι όσοι συνταξιοδοτούνται από 1ης Ιανουαρίου 2017 έως και 31 Δεκεμβρίου του 2024 και ασκούν αγροτική επαγγελματική δραστηριότητα, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το σύνολο της σύνταξής τους. 
ΓΙΑΝ. ΜΠ.
                              
ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ...Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΕ 24 ΔΟΣΕΙΣ- ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ Ή ΛΑΘΟΣ;
ΧΩΡΙΣ αντίκρισμα για αρκετούς φορολογούμενους πολίτες αποτελεί η τελευταία απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου για την πληρωμή 24 ισόποσων δόσεων μετά την παράταση που πήρε η πληρωμή ληξιπρόθεσμων οικονομικών οφειλών μετά τις 7 Μαρτίου 2017.
Η απόφαση αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση σε δήμους της Μεσσηνίας που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016. Η απόφαση αφορά τους δήμους Καλαμάτας, Οιχαλίας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, τις τοπικές κοινότητες Νεοχωρίου, Πύργου, Σαϊδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα, του δήμου Δυτικής Μάνης και τις δημοτικές ενότητες Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης και Χιλιοχωρίων του δήμου Πύλου Νέστορος της ΠΕ Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ...
Οι επαγγελματίες αλλά κυρίως πολίτες διαμαρτύρονται καθώς είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τώρα 12 ισόποσες δόσεις και μάλιστα με επιβάρυνση. Και αυτό διότι οι ρυθμίσεις δεν αφορούν οφειλές μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2016. Μάλιστα όταν πολίτες απευθύνθηκαν στην ΔΟΥ Καλαμάτας ενημερώθηκαν ότι δεν είναι σε ισχύ οφειλές πριν τις ημερομηνίες που προβλέπονται. Αλλά το θέμα προκύπτει καθώς αρκετοί Μεσσήνιοι είχαν ως δεύτερη δόση πληρωμής την 30η Σεπτεμβρίου 2016 μετά τα καιρικά φαινόμενα αλλά δεν μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση. Μάλιστα πολίτες δήλωσαν έκπληκτοι καθώς η εν λόγω ρύθμισης είναι στην ουσία άχρηστη... ..
Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την έκδοση της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1126/14.9.2016 και η είσπραξή τους ανεστάλη με την παράγραφο 2 της ανωτέρω απόφασης. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 28.4.2017. Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι την 28.4. 2017 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου