27.6.17

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Αγανακτισμένοι οι παραγωγοί στα Φιλιατρά, καθώς έμειναν χωρίς νερό, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης στις κρατικές γεωτρήσεις
 
Στα όριά τους έχουν φτάσει παραγωγοί στην περιοχή των Φιλιατρών που εξυπηρετούνται από κρατικές γεωτρήσεις, καθώς σε κάποιες από αυτές έχει κοπεί το ρεύμα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές στις καλλιέργειές τους, μάλιστα σε περίοδο καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών.
Μάλιστα σε επιστολή που απέστειλαν στα τοπικά μέσα, αναφέρονται στις διακοπές υδροδότησης αλλά και ηλεκτροδότησης στην περιοχή:
Εδώ και 15 περίπου μέρες, σε κάποιες από τις κρατικές γεωτρήσεις είναι κομμένο το ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ποτίσουν οι εξυπηρετούμενοι από αυτές παραγωγοί.
Ήδη οι πρώτες «ζημιές» στις καλλιέργειες έχουν αρχίσει να είναι ορατές, αφού η παροχή νερού από γειτονικές ιδιωτικές γεωτρήσεις δεν επαρκεί Το τι φταίει το γνωρίζουν όλοι! 
Δεν είναι δυνατόν να μην πληρώνουν κάποιοι τα έξοδα του νερού που καταναλώνουν, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν και αυτοί που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Επίσης δε νοείται η ΔΕΗ εν μέσω καλοκαιριού με υψηλές θερμοκρασίες να κόβει εκβιαστικά το ρεύμα, μη υπολογίζοντας ότι υπάρχουν και συνεπείς καταναλωτές, αφού αναφερόμαστε σε ομαδικές παροχές. 
Παρακαλούμε για την άμεση λύση του προβλήματος, καταλήγει η επιστολή...
Πάντως εκτός από την ηλεκτροδότηση σε καλλιέργειες υπάρχουν σοβαρά θέματα με διακοπές υδροδότησης σε ορισμένες περιοχές καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει και η ζήτηση για το πολύτιμο νερό αυξάνεται...Αλλά από ότι φαίνεται δεν υπάρχει προγραμματισμός...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                                  
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
 
Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές ανακοίνωσε ο Δήμος Τριφυλίας σε ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου ή κατάσταση συναγερμού, για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές, μετά από σχετική απόφαση της Π.Ε. Μεσσηνίας, ξεκινά από 1/7/2017 και για το διάστημα μέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31/10/2017, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιάς (επίπεδο 4 και 5 του Χάρτη Πρόβλεψης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας).
1. Στις δασικές περιοχές Μάλης και Ελαίας.
2. Στις δασικές Νέδας, Σιδηροκάστρου και δάσους Πηγαδούλας – Παναγιάς.
3. Στις δασικές περιοχές Σελλά και Καλογερεσίου.
Εξαιρούνται από την παραπάνω απαγόρευση ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι.
Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία στις αγροτικές οδούς Αλιμάκι – Κυπαρισσία, Μαύρη Λίμνα – Φιλιατρά και Αγριλιά-Μπάκα-Γαργαλιάνοι, που οδηγούν στους ΧΑΔΑ του Δήμου Τριφυλίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου