«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

14.6.17

Όλοι ζητούσαν ρουσφέτια απο το "Ερ. Ντυνάν"

Δεν μου είχαν ζητήσει ρουσφέτι, επί πρωθυπουργίας τους, ο Κώστας
Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας. Τα λιγότερα του τα ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στον χώρο της υγείας. Στη συνεδρίαση δεν έλειψαν εντάσεις, εξάρσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση της  βουλευτή Αν. Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ)ανέφερε ότι πολλά πολιτικά στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούσαν ρουσφέτια (νοσήλια και διορισμούς) είτε δια αλληλογραφίας, είτε με ραντεβού. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο της γραμματέως του. «Ζητήστε να σας το φέρει στην εξεταστική, αν δεν της το πήραν οι δοτοί που έβαλε ο κ. Αδ. Γεωργιάδης», είπε ο Ανδ. Μαρτίνης αρνούμενος επίμονα και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Αν. Καββαδία, να δώσει συγκεκριμένα ονόματα στελεχών. «Επιλεκτικά ονόματα δεν θα δώσω, αν είχα όλον τον κατάλογο θα τον έδινα!», ανέφερε διαρκώς.
Τελικά, μετά τα αλλεπάλληλα ερωτήματα, επανέλαβε ότι «όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί, εκτός από Τσίπρα και Καραμανλή καθώς και σχεδόν όλοι οι πρώην υπουργοί Υγείας» ζητούσαν ρουσφέτια όταν διετέλεσε πρόεδρος. Για τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπογράμμισε ότι «δεν ήταν στους κοσμικούς κύκλους που εκινούμην και δεν τη γνωρίζω».
 
Εξεταζόμενος αρχικά από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη και ερωτώμενος «αν πλήρωνε ή δεν πλήρωνε ο κόσμος», ο Ανδρέας Μαρτίνης απάντησε «ότι το νοσοκομείο ήταν κοινωφελές ίδρυμα, όταν εγκαινιάστηκε είχα πει ότι ήταν κοινωφελές μνημείο του Ερυθρού Σταυρού. Τώρα λέω ότι ήταν μνημείο διαπλοκής».
«Για να επιβιώσει ένα ίδρυμα τέτοια δομής χρειάζεται κάποιοι να πληρώνουν, κάποιοι να μην πληρώνουν και κάποιοι να πληρώνουν με το Ταμείο τους. Εμείς αυτό το υπερβήκαμε και το αυξήσαμε στο διπλάσιο. Οι ελεύθεροι ασθενείς βεβαίως και πλήρωναν. Αυτοί που είχαν κάνει συμβάσεις με τα Ταμεία την αυξήσαμε κατά πολύ. Οι νομικά άποροι δεν υπερέβαιναν τους 1.800», πρόσθεσε.
Για το εάν η παρουσία των τριών εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας στο Διοικητικό Συμβούλιο εμπόδισαν αποφάσεις του Συμβουλίου ο κ. Μαρτίνης είπε ότι «πολλές φορές και εν μέσω συμβουλίων ενημερωνόταν ο υπουργός από αυτούς τους τρεις εκπροσώπους του υπουργείου και έλεγε τι θέσεις να πάρουν».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου