15.6.17

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ για το θέμα του ισολογισμού στο Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ προκλήθηκε στη συνεδρίαση του οικείου Δ.Σ. Τριφυλίας της Τετάρτης, με αφορμή τα άγραφα έργα τα οποία είχαν γίνει με προφορική εντολή προηγούμενων αιρετών, προκαλώντας πολιτική αντιπαράθεση. Αρκετοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική λέγοντας ότι δεν έχουν ελεγχθεί όλα τα στοιχεία και δεν υπήρχε τεκμηρίωση σε ότι αφορά την χρησιμότητα των έργων. Ο κ. δήμαρχος σημειωτέον απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους.
Η κα. Κωνσταντέλου τόνισε πως η εξέλιξη των εσόδων του Δήμου ήταν θετική ενώ οι λειτουργικές του δαπάνες συγκρατήθηκαν στους προκαθορισμένους στόχους που είχαν τεθεί. Τα συνολικά οργανικά έσοδα του Δήμου της χρήσεως 2015 ανήλθαν στο ποσό των 8.656.573,37 €.
ΛΕΙΨΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.Ανδρινόπουλος τόνισε ότι η έκθεση που παρουσιάστηκε δεν υπήρξαν απαντήσεις σε ζωτικά θέματα που αφορούν το ύψος των έργων, ενω μίλησε για ανακρίβεια λόγων και έργων καθως η παράταξη του δεν θα ψηφίσει τον ισολογισμό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των δημοτικών φόρων και τελών, στην απογραφή ακίνητης περιουσίας του δήμου, ενω για την ΔΕΥΑΤ πρόσθεσε ότι οι ορκωτός λογιστές ζήτησαν στοιχεία αλλά δεν τα έλαβαν. Μάλιστα υποστήριξε ότι οι ορκωτοί λογιστές ειναι απαράδεκτο κάνουν προτάσεις για άρση παρατηρήσεων.
Ο Σαραντος κουκουμης ζήτησε εξηγήσεις για τα πραγματικά έσοδα που εισπράττει ο Δήμος, μιλώντας για λογιστική αποτύπωση εκτιμώντας ότι ο Δήμος ειναι σε λάθος δρόμο  με το πρόβλημα να ειναι καθαρά πολιτικό χαρακτήρα.
ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Σε αναφορά του ο Δημήτρης ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣ ρώτησε γιατι η έκθεση δεν αναρτήθηκε στην διαύγεια, ενω ζήτησε εξηγήσεις για τις αγωγές στο δήμο που αποτυπώνουν τα συσσωρευμένα χρέη. Κριτική ασκήθηκε παντως για την λειτουργία της ΔΕΥΑΤ σε ότι αφορά τον ισολογισμό της. Για ομολογία σε ότι αφορά παλιότερα έργα έκανε λογο ο σύμβουλος μιλώντας για τα έργα που επιβάρυναν το δήμο, δηλώνοντας ότι καταψηφίζει τον ισολογισμό.
Για επανεκκίνηση του δήμου μεσα απο τη διαφάνεια της διαύγειας έκανε λογο στην δευτερολογία της η κα πανουσιοπουλου.
Για καθυστέρηση της περιουσιακής κατάστασης του δήμου έκανε λογο ο κ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ μιλώντας ακόμα για παροπλισμό στελεχών στην δημοτική αρχή, εκτιμώντας ότι υπάρχει έλλειμμα και δεν περισσεύει κανένας, καταλήγοντας ότι υπάρχει ανισότητα εντός της δημοτικής ομάδας. Τέλος άλλο δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν στοιχεία για κάθε δημοτική ενότητα.  ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                   
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΔΕΝ έχουν τέλος οι παραιτήσεις από την παράταξη της Ριζοσπαστικής κίνησης Τριφυλίας καθώς στην συνεδρίαση της Τετάρτης στο Δ.Σ. Τριφυλίας δήλωσε την αποχώρησή του ο δημοτικός σύμβουλος ς από τα Φιλιατρά και γραμματέας του Δ.Σ. Μπάμπης Καλογερόπουλος.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε οι λόγοι της παραίτησης του κ. Καλογερόπουλου είναι καθαρά προσωπικοί τονίζοντας πως η παράταξη έχει άλλα ικανά στελέχη, που μπορούν να συνεχίσουν το έργο της Ρ.Α.ΚΙ.
Ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Καλογερόπουλος θυμίζουμε ότι είχε αποδεχτεί την θέση μόλις παραιτήθηκε ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρη Τάμπαση από τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών. Ωστόσο η Ρ.Α.ΚΙ. έχει καταγράψει ρεκόρ παραιτήσεων σε δημοτική παράταξη καθώς στην αρχή είχε αποχωρήσει ο επικεφαλής της κ. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, αργότερα ακολούθησε ο Επαμεινώνδας Βουδούρης ωστόσο τελικά παραιτήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ακολουθώντας η τοποθέτηση στην θέση του συμβούλου η επιλαχούσα Ιωάννα Μαραβελή. Η παραίτηση θα γίνει εγγράφως στον Πρόεδρο του Δ.Σ. τις επόμενες ημέρες ενώ ως επιλαχόντες ακολουθούν  η Αλεξάνδρα Τσούλου και ο Παντελής Μπαζάνος. 

                                     ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΓΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
«Ανάσα» αναμένεται να πάρει ο Πύργος όσον αφορά το κυκλοφοριακό του, καθώς εδώ και μερικές ημέρες έχει δοθεί ανεπίσημα στην κυκλοφορία η συνδετήρια οδός μεταξύ της Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας και Ε.Ο. Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας, από τη θέση Κολιρέικες Παράγκες, ύστερα από σχετική συνεννόηση του δήμου Πύργου και της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, μαζί με την Αν. Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κα Σοφία Γούργουρα έκαναν αυτοψία στο έργο ανακατασκευής του δρόμου που συνδέει τις δύο Εθνικές Οδούς και έκαναν λόγο για… επούλωση μια πληγής για τον Πύργο.
«Ήταν μια πληγή αγιάτρευτη για την πόλη μας, γιατί έφερνε όλα τα αυτοκίνητα μεγάλου  κυβισμού μέσα στον Πύργο. Δεν έχει παραδοθεί το έργο ακόμα, έχει εκτελεστεί αλλά όχι ακριβώς σύμφωνα με τη μελέτη, διότι έγιναν περικοπές λόγω οικονομικών δεδομένων. Το έργο εκτελέστηκε από τον δήμο του Πύργου και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια. Πισεύω ότι θα αντέξει στο χρόνο και θα είναι έργο του οποίου θα φανούν γρήγορα οι ευεργετικές δυνατότητες για λογαριασμό της πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρ.Λιατσής, προσθέτοντας ότι με τη σηματοδότηση που θα γίνει, όλα τα βαριά οχήματα θα οδηγούνται από αυτόν τον δρόμο προς την Ε.Ο. Πύργου-Πατρών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου