«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

13.6.17

Κάτοικοι Μενιδίου: Έξω η πρέζα και τα όπλα από το Μενίδι

Aποφασισμένοι να συνεχίσουν να διαμαρτύρονται για την κατάσταση την οποία βιώνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους είναι οι κάτοικοι του Μενιδίου, που έφτασαν λίγο πριν από τις οκτώ έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη. 

Το σύνθημα που φώναξαν έξω από το υπουργείο στην Κατεχάκη ήταν ενδεικτικό της οργής, αλλά και της απογοήτευσης των κατοίκων:
Παραπέμποντας στην απίστευτη δήλωση του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα, απάντησαν: «Δεν ήτανε στραβή, σκοτώθηκε παιδί».
Αντιπροσωπεία των κατοίκων, με επικεφαλής τον δήμαρχο συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κ.Τσουβαλά.

Τι είπε ο κ. Μπαλάφας
Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ξεπερνώντας κάθε όριο, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «μια στραβή» το φόνο του 11χρονου Μάριου μέσα στο σχολείο του στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα.
Ερωτηθείς για το πρωτοφανές περιστατικό και τον αδόκητο θάνατο του 11χρονου μαθητή κατά τη διάρκεια της εορτής για το τέλος της σχολικής χρονιάς, ο κ. Μπαλάφας βρήκε αφορμή να... λιβανίσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με το επιχείρημα ότι έχει μειώσει την εγκληματικότητα. Ήταν τέτοια η ζέση του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα να μιλήσει για τα υποτιθέμενα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει που διέπραξε την ύβρι να χαρακτηρίσει «μια στραβή» τον θάνατο του 11χρονου Μάριου.
«Δεν είμαι ειδικός σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του πολίτη, νομίζω όμως ότι τα τελευταία χρόνια και από τα στοιχεία τα οποία επανειλημμένα με διάφορες αφορμές έχει παρουσιάσει στη Βουλή ο κ.Τόσκας δείχνει όχι μία έξαρση της εγκληματικότητας και μια αντιμετώπιση της παραβατικότητας-εγκληματικότητας με έναν σχετικά αποτελεσματικό τρόπο» ήταν κατά λέξη οι δηλώσεις του Γιάννη Μπαλάφα.
«Αυτό δεν αναιρεί ή δεν μπορεί να εμποδίσει ή δεν αποκλείει το γεγονός να έχουμε μία ας το πούμε λαϊκά μια στραβή σαν αυτό που συνέβη στο Μενίδι» ήταν αυτό που είχε να πει ο κ. Μπαλάφας.
Και σαν να μην φτάνει η εξίσωση του θανάτου του Μάριου, μαθητή της Ε' Δημοτικού, με μια... στραβή, ο υφυπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μπαλάφας συνέχισε: «Φυσικά υπάρχουν τα γεγονότα που ακολούθησαν το θανάσιμο αυτό χτύπημα στο παιδί με τους κουκουλοφόρους και λοιπά. Είναι ζητήματα αυτή τη στιγμή στα χέρια της αστυνομίας. Τι άλλο να πω εγώ...».
«Τι άλλο να πω εγώ...»: Είναι ίσως το μοναδικό στο οποίο μπορεί κάποιος να συμφωνήσει με τον κ. Μπαλάφα, τον άνθρωπο που χαρακτήρισε τον θάνατο του Μάριου «μια στραβή».
Τι να πει κανείς για πολιτικούς με τέτοιες απόψεις...  

 protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου