«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

17.6.17

Χωρίς βία, ερωτικές σκηνές και βρισιές οι ταινίες στο μέλλον

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ της εταιρείας παραγωγής και διανομής ταινιών Sony και των σκηνοθετών.
Η εταιρεία παραγωγής ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει ξεκινήσει μία πρωτοβουλία για την κυκλοφορία των «Καθαρών Εκδόσεων», δηλαδή ταινίες από τις οποίες έχουν αφαιρεθεί η βία, οι ερωτικές σκηνές και η βλασφημία.
Οι εν λόγω κόπιες πωλούνται μαζί με την αρχική ταινία, αλλά οι δημιουργοί τους έχουν εξοργιστεί με την Sony, μεταξύ των οποίων ο Σεθ Ρόγκεν, ο Τζαντ Άπαταου και ο Άνταμ ΜακΚέι, μαζί με την Ένωση Σκηνοθετών Αμερικής (DGA).
Μετά τις αντιδράσεις η Sony υποστήριξε, μέσω του προέδρου του αντίστοιχου τμήματος Μαν Τζιτ Σινγκ ότι όσοι από τους δημιουργούς δεν επιθυμούν τις «Καθαρές Εκδόσεις», μπορούν να τις αφαιρέσουν από τα έργα τους.
«Οι σκηνοθέτες μας, έχουν μεγάλη σημασία για εμάς και σεβόμαστε τη σχέση μας στο έπακρο», δήλωσε στο Deadline.
«Πιστεύαμε ότι είχαμε την έγκρισή τους για την επεξεργασία των τηλεοπτικών εκδόσεων των έργων τους ως προστιθέμενη αξία στις πωλήσεις της ολοκληρωμένης έκδοσης. Αλλά αν κάποιος από αυτούς έχει δυσαρεστηθεί ή έχει αναθεωρήσει τότε θα σταματήσουμε τις "Καθαρές Εκδόσεις" στις ταινίες τους».
Η DGA σε δήλωσή της απάντησε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η Sony αναγνωρίζει τα λάθη της σε αυτόν τον τομέα, η DGA έχει ειδοποιήσει τη Sony πως αναμένει την άμεση αφαίρεση όλων των "Καθαρών Εκδόσεων" των ταινιών που έχει διαθέσει μέχρι να πάρει την έγγραφη άδεια από κάθε σκηνοθέτη και να τους δώσει την ευκαιρία να επεξεργαστούν οι ίδιοι την κυκλοφορία μιας έκδοσης για τα νέα μέσα, με βάση τη συμφωνία της DGA και τις ατομικές συμβάσεις με τους σκηνοθέτες».
Τόσο ο Ρόγκεν όσο και ο Άπαταου σχολίασαν την απόφαση της Sony στα social media χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρά και υβριστικά λόγια.
Εκπρόσωπος του ΜακΚέι, του οποίου δύο ταινίες η Step Brothers και η Talladega Nights, έχουν υποστεί επεξεργασία από την Sony, δήλωσε ότι ο σκηνοθέτης όταν πληροφορήθηκε για τις «Καθαρές Εκδόσεις» εξέφρασε τη διαφωνία του με αυτές. Η καθαρή έκδοση της ταινίας Step Brothers αποκλείει 152 βρισιές, 91 σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου και 22 σκηνές βίας.
Οι πρώτες 24 ταινίες που συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα ήταν οι: 50 First Dates, Battle Of The Year, Big Daddy, Captain Phillips, Crouching Tiger Hidden Dragon, Easy A, Elysium, Ghostbusters, Ghostbusters II, Goosebumps, Grown Ups, Grown Ups 2, Hancock, Inferno, Moneyball, Pixels, Spider-Man, Spider-Man 2, Spider-Man 3, The Amazing Spider-Man, The Amazing Spider-Man 2, Step Brothers, Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby και White House Down.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου