8.6.17

Τρεις πρώην υπουργοί Υγείας πίεζαν το "Ερ. Ντυνάν"

Ευθείες βολές εναντίον πρώην υπουργών Υγείας περιελάμβανε η κατάθεση του πρώην πρόεδρου του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη, σε επιτροπή της Βουλής που διερευνά θέματα υγείας. 
 Ο κ. Μαρτίνης καταφέρθηκε εναντίον του κ. Αβραμόπουλου και των κ. Λοβέρδου και Γεωργιάδη.
«Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντινάν, και ο κ. Γεωργιάδης μας έριξε μέσα και σφράγισε πολύ καλά», δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής ο κ. Μαρτίνης.
Κατέθεσε ότι ο κ. Λοβέρδος αποδείχθηκε η «λαίλαπα», δήλωσε ότι του άσκησε πιέσεις να αποσύρει μήνυση που είχε καταθέσει κατά του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου αλλιώς «θα έκλεινε την στρόφιγγα του ΕΟΠΥΥ στο Ντυνάν». «Εάν ο κ. Λοβέρδος λειτουργούσε κατά το χιλιοστό που λειτούργησε ο Γεννηματάς θα ήσασταν αλλιώς και εσείς, αλλιώς και εμείς» σχολίασε ο κ. Μαρτίνης απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Ο πρώην πρόεδρος των δύο νοσοκομείων αναφέρθηκε επανειλημμένως στον νυν αντιπρόεδρο της Ν.Δ., κ. Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας πως τον ήξερε από νεαρή ηλικία μιας και ήταν συμφοιτητής της κόρης του. Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ.  Γεωργιάδης τον καθησύχαζε λέγοντας του να μην ανησυχεί και πως όλα θα πάνε καλά. Σύμφωνα όμως με τον κ. Μαρτίνη ακολούθησε όμως αίτημα από τον τότε υπουργό Υγείας, να παραιτηθεί κατόπιν επιταγών των δανειστών.
«Με καλεί και μου λέει δεν σε θέλουν οι ξένοι και πρέπει να παραιτηθείς και το Δ.Σ.», υποστήριξε ο κ. Μαρτίνης ότι του είπε κ. Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση αν πλήρωναν βουλευτές, δικαστικοί και άλλοι γνωστοί και διάσημοι ο κ. Μαρτίνης διευκρίνησε «δεν πλήρωναν τη διαφορά στα νοσήλια. Έμπαιναν με το ταμείο τους και το νοσοκομείο προσέφερε τη διαφορά στη σουϊτα».  Σε άλλη ερώτηση γιατί δέχθηκε αυτό το αίτημα και παραιτήθηκε αυθημερόν, χωρίς να προβάλει κάποιου είδους ένσταση ο κ. Μαρτίνης απάντησε, «Παραιτήθηκα γιατί σιχάθηκα. Παραιτήθηκα για να ζήσει το νοσοκομείο, για να το χρηματοδοτήσει ο Σάλλας, όχι για να το πάρει ο Σάλλας.» Ο πρώην πρόεδρος του Ντυνάν διατύπωσε την «ιδιαιτάτη παρέκκλιση του να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση» με όλους όσους ανέφερε ονομαστικά στην κατάθεση του.
Η κατάθεση του κ. Μαρτίνη θα συνεχιστεί την άλλη Τετάρτη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου