13.6.17

ΠΟΛΙΑΝΗ - Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Παπαφλέσσα και Χρήστο Κορομηλά - Αναγνωσταρά

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους καταγόμενους από την Πολιανή ήρωες της Επανάστασης του 1821, Γρηγόριο Δικαίο (Φλέσσα) Παπαφλέσσα και Χρήστο Κορομηλά - Αναγνωσταρά, διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, την Κυριακή 11 Ιουνίου. 
Ετελέστει τρισάγιο, στο χώρο των προτομών των δύο ηρώων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, την εκπρόσωπο του Δημάρχου Χρυσή Λιάππα, τον τοπικό πρόεδρο Μουτσιούλα Γιαννη, εκπρόσωπο των Στρατιωτικών Αρχών, τον πρόεδρο διατελεσάντων προέδρων Κοινοτήτων Ν. Μεσσηνίας κι εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολιανιτών "Ο Παπαφλέσσας", των οικογενειών Παπαφλέσσα: Δικαίων και Φλεσσαίων και της οικογένειας Χρήστου Κορομηλά ή Αναγνωσταρά.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και απόγονος του Αναγνωσταρά, Χρήστος Κορομηλάς.
Μετά την εκδήλωση ακλούθησε για όλους τους παραβρισκόμενους φαγητό με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα στο σχολείο του χωρίου προσφορά του δήμου Καλαμάτας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολιάνης «ο Παπαφλέσσας».
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης,οι Αντιπεριφερειάρχες Περικλή Μαντά και Ελένη Αλειφέρη, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Χρυσή Λιάππα, η πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα Φάρις Αναστασία Μπελογίαννη, ο Μανώλης Μάκαρης ,ο Δημήτρης Φαββατάς ,ο Θεόδωρος Μπρεδήμας ,οι τοπικοί πρόεδροι: Αγρίλου Γιώργος Κάργας, Άνθειας Δημήτρη Φλέσσας, Μικράς Μαντίνειας Στέλιος Λιακέα, και Ακοβου Κων/νός Σωφρονάς, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολιάνης «ο Παπαφλέσσας» , τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφείας «οι Αμφειείς» και τέλος τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Tριάδας « Αργώ».
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση για τον εορτασμό της μνήμης των ηρώων της Επανάστασης του 1821,Γρηγορίου Δικαίου-Παπαφλέσσα και Χρήστου Κορομηλά-Αναγνωσταρά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου