7.6.17

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ...

 του Αντώνη Αντωνόπουλου

Σήμερα και αύριο είναι οι εκλογές των δημοσιογράφων για την ΕΣΗΕΑ κι την ΠΟΕΣΥ.
Δηλαδή για το συνδικαλιστικό μας όργανο και την Ομοσπονδία.
Αρχικά από την στιγμή που και αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα των …παρατάξεων ,εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους (Που δεν θα την έχουν φυσικά όλοι) που μπήκαν στην διαδικασία.
-Επί σειρά ετών ,κυρίως τα χρόνια που ήμουν Αντιπρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ είχα δεχτεί κρούσεις και πιέσεις από τους περισσότερους συνδυασμούς της ΕΣΗΕΑ για να είμαι υποψήφιος. Ακόμη και σε αυτές τις εκλογές.
-Και τότε και τώρα ΑΡΝΗΘΗΚΑ και αρνούμαι να συμμετέχω σε μια διαδικασία που επί σειρά ετών έχει αναδείξει ότι:
1)Στην συντριπτική πλειοψηφία εκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι.
2)Όταν επί μήνες δεν συγκροτούν διοίκηση και η ΕΣΗΕΑ είναι ακέφαλη την στιγμή που κυβερνητικά συμβαίνουν και περνούν μέτρα εις βάρος του κλάδου μας.
3)Όταν η μια παράταξη με την άλλη σκοτώνεται και δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο και συνεργασία για τα ουσιαστικά και σοβαρά προβλήματα του κλάδου.
4)Όταν κυριαρχεί η πελατειακή λογική και σχεδόν όλες οι παρατάξεις κωφεύουν απέναντι σε καραμπινάτες παρανομίες καταστρατήγησης διαδικασιών σχετικά με την λειτουργία δημοσιογραφικών οργανισμών.
5)Όταν εξόφθαλμες παραβιάσεις βασικών εργασιακών κανόνων κατ εξακολούθηση εις βάρος εργαζομένων δεν προκαλούν την αυτονόητη αντίδραση του συνδικαλιστικού μας οργάνου.
6)Όταν επί σειρά ετών αρνούνται οι παρατάξεις να γίνει ουσιαστική εκκαθάριση μητρώου στον ΕΔΟΕΑΠ για να μη βλέπουμε τραγουδιστές ,μουσικοσυνθέτες ,ηθοποιούς και ταξιδιωτικούς πράκτορες να έχουν περίθαλψη που την πληρώνουμε εμείς.
7)Όταν συνεχίζουν να τρώγονται για τις κομματικές και παραταξιακές τους ιδεοληψίες και επί σειρά ετών δεν ενώνουν τις δυνάμεις και τις γνωριμίες τους για να αποκτήσει το ταμείο υγείας αν μη τι άλλο τον απαιτούμενο πόρο επιβίωσης και ύπαρξης του. Ένα ταμείο υγιέστατο με αυτάρκεια που το οδήγησαν να βάζει… Λουκέτο!!!
8)Όταν χρόνια ολόκληρα τώρα η υπόθεση νομοθετικής ρύθμισης αντικατάστασης του αγγελιοσήμου για το Internet είναι κλειδωμένη στα συρτάρια και κιτρινίζει μετά τα τηλέφωνα γνωστών συγκροτηματαρχών.
9)Όταν επί σειρά ετών βλέπω τους αθλητικούς συντάκτες να διασπώνται και να μοιράζονται ψηφοθηρικά στις παρατάξεις και τελευταία μέχρι και μέλη του διοικητικού του συμβουλίου ,αντί να είναι σύσσωμοι οι αθλητικοί συντάκτες ώστε να εκλεγούν ένας και δυο στο Δ.Σ για να είναι δυνατή η φωνή και η αντίδραση τους απέναντι στα σοβαρά προβλήματα του χώρου μας.
10)Όταν ο μισός κλάδος και παραπάνω είναι στην ανεργία ,ανασφάλιστος χωρίς καμία προοπτική τι μπορούν να πουν και πολύ περισσότερο να κάνουν ;Και τι μπορούν να πουν σε αυτούς που έφαγαν την ζωή τους και τώρα βλέπουν τη ζωή τους στα σκουπίδια,με τους κλέφτες ελευθερους και ατιμώρητους. Όταν και στην ανεργία είναι και σύνταξη δεν μπορούν να πάρουν ,ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ;
11)Όταν οι συνθήκες γαλέρας κυριαρχούν στα ΜΜΕ είτε site είναι ,είτε έντυπα (Όσα απέμειναν)είτε ,είτε;
Οταν εχουν απεμποληθεί ολα τα κεκτημένα και οι παροχές που ειχε καποτε η ισχυρότερη Ενωση της χώρας .Που θα μπορουσε την περίοδο κρίσης να ειχε παροχές στα μελη της αρκει να ενδιφερόντουσαν καποιοι και να ετρεχαν να τις βρουν.
Για αυτούς και άλλους πολύ σοβαρούς λόγους ,αρνούμαι τόσα χρόνια να εμπλακώ σε αυτή την διαδικασία που εκ των πραγμάτων έχει δεδομένο αποτέλεσμα.
Θα πάω να ψηφίσω, και η ψήφος μου φυσικά θα είναι ψήφος διαμαρτυρίας απέναντι σε αυτή την διαδικασία.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου