23.6.17

ΣΠΑΡΤΗ - Εξιχνιάστηκαν είκοσι μία περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπής σε οικίες

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο άτομα 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα-χρυσαφικά, ηλεκτρικές συσκευές κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -80.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, είκοσι μία (21) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπής σε οικίες, στη Σπάρτη Λακωνίας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο 24χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 1.2.2017 έως την 16.4.2017, στη Σπάρτη Λακωνίας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, είχαν διαπράξει συνολικά δεκαπέντε (15) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες και έξι (6) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.
Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα-χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -80.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου