«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

15.6.17

Γέμισε τσούχτρες ο Κορινθιακός

Όλο και πιο συχνά παρουσιάζονται τσούχτρες στον Κορινθιακό. Μάλιστα, μόλις προχθές Τρίτη 13 Ιουνίου μέδουσες γέμισε και ο Άγιος Βασίλειος Αχαϊας.   
Πολλές μικρές μέδουσες έκαναν την εμφάνισή τους στη θάλάσσια περιοχή, γεγονός ασυνήθιστο για την εποχή. Μάλιστα πολλοί λουόμενοι δεν βούτηξαν κι έφυγαν από την παραλία. Η μετακίνηση των μεδουσών στις περιοχές εμφάνισης είναι θέμα κατεύθυνσης του ανέμου και μόνο, αφού από μόνες τους δεν μπορούν να μετακινηθούν. Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο, από τον Σύνδεσμο Προστασίας και ορθολογικής ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «ο Αρίων» με θέμα: «Ας καταγράψουμε τα τοπικά και διατοπικά, περιβαλλοντικά μας προβλήματα» και περιλάμβανε σχετική εισήγηση της Δρ. Σ. Ζερβουδάκη η αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών οφείλεται κυρίως στα φαινόμενα της υπεραλίευσης και της μόλυνσης, με συνέπεια την διατάραξη της “πελαγικής τροφικής αλυσίδας” που ευνοεί την ανάπτυξη υπερπληθυσμού του είδους.  
Tα μέλη της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, έχουν καλέσει στελέχη του υπουργείου περιβάλλοντος και αγροτικής ανάπτυξης, πανεπιστημιακούς και περιβαλλοντικούς φορείς προκειμένου να ενημερωθούν. 
Οι αποκαλύψεις για μόλυνση της θάλασσας, έφτασε όμως και σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο, αφού  χέρια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου (κατάγεται από το Αίγιο), έχει φθάσει μηνυτήρια αναφορά απόστρατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού για τέλεση σοβαρών ποινικών αδικημάτων σε βάρος του οικοσυστήματος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου