10.6.17

"Βράζει" το Μενίδι: Μολότοφ και πετροπόλεμος σε πορεία κατοίκων προς τον καταυλισμό των Ρομά

Ένταση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μενίδι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας πορείας κατοίκων της περιοχής προς τον καταυλισμό των Ρομά μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής στο protothema.gr όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της πορείας μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να πετά καπνογόνα αλλά και βόμβες μολότοφ.

Κατά πληροφορίες στόχος των κουκουλοφόρων έγινε το σπίτι στο οποίο φέρεται να έμενε ο 23χρονος που έχει συλληφθεί για το θάνατο του άτυχου 11χρονου.

Οι κουκουλοφόροι, μάλιστα, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία τηλεοπτικών καναλιών επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και τεχνικούς τραυματίζοντας με λοστό έναν εικονολήπτη της ΕΡΤ.

Ακολούθησε επέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ και κατά πληροφορίες έχουν γίνει και προσαγωγές χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται και κάποιοι από τους κουκουλοφόρους.

Λόγω της έντασης οι εκατοντάδες συμμετέχοντες στη διαδήλωση διασκορπίστηκαν από το φόβο επέκτασης των επεισοδίων.

Νωριτερα ενας 23χρονος Ρομά, σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά, συνελήφθη ως ο βασικός ύποπτος της ΕΛΑΣ για τον πυροβολισμό από τον οποίο έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της σχολικής εορτής στο 6ο Δημοτικό Αχαρνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος, μέλος γνωστής οικογένειας Τσιγγάνων, είπε στους αστυνομικούς ότι πυροβολούσε με καραμπίνα και όχι με 9αρι πιστόλι. Υπενθυμίζεται ότι ο κάλυκας που προκάλεσε το θάνατο του μικρού Μάριου ήταν από 9αρι πιστόλι.

Εξηγώντας γιατί πυροβολούσε είπε στους αστυνομικούς ότι γιόρταζε γιατί η μητέρα του που το πρωί της Πέμπτης είχε συλληφθεί για κλοπές, αφέθηκε ελεύθερη.

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι δεν κατάφεραν να βρουν στο σπίτι του 23χρονου ούτε πιστόλι ούτε καραμπίνα αν και, κατά πληροφορίες, έχουν βρει κάλυκες και από τα δύο όπλα. Όταν ρωτήθηκε ο 23χρονος δεν έδωσε καμία δικαιολογία γιατί υπήρχαν αυτοί οι κάλυκες στο σπίτι του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου