8.6.17

Καλοκαίρι: Περισσότερο σeξ περισσότεροι κίνδυνοι για την υγεία μας

Eίναι επικίνδυνη η έντονη ερωτική ζωή;

Το καλοκαίρι παραδοσιακά και στο μυαλό όλων μας είναι συνυφασμένο με ελευθερία. Ελευθερία χρόνου, ελευθερία υποχρεώσεων, ελευθερία κινήσεων και πιθανότατα ελευθερία επιθυμιών και φαντασιώσεων.
Στη συλλογική φαντασίωση λοιπόν αποτελεί την ιδανική εποχή για την πραγματοποίηση νόμιμων ή λιγότερο νόμιμων, κρυφών ή λιγότερο κρυφών επιθυμιών. Η αναγκαστική εξάλλου έκθεση του σώματος στα μάτια των άλλων βοηθάει σε κάτι τέτοιο.

Περισσότερο σεξ σημαίνει όμως περισσότερους κινδύνους; Eίναι επικίνδυνη η έντονη ερωτική ζωή;

Η πραγματικότητα είναι ότι η ίδια η ζωή είναι επικίνδυνη και το σεξ αποτελεί πιθανότατα μια από τις ασφαλέστερες εκφράσεις της με μια προϋπόθεση: κάνουμε σεξ για να δώσουμε και να πάρουμε ηδονή, για να απελευθερώσουμε την ερωτική μας ανάγκη και όχι για συναγωνισμό.

Θα πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι η πιθανότητα συχνής εναλλαγής ερωτικών συντρόφων αυξάνει την πιθανότητα για τη μετάδοση σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, Ηπατίτιδας και Έιτζ. Αναφερόμαστε βέβαια στη μη χρήση προφυλακτικού.

Το σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας – AIDS - , οι ηπατίτιδες B, C, η λοίμωξη από τον ιό HPV, κονδυλώματα, ο ιός του έρπητα των γεννητικών οργάνων, οι λοιμώξεις από μύκητες, τριχομονάδες κάντιτα, αλλά και ξεχασμένα στο παρελθόν νοσήματα, όπως η σύφιλη και η ψώρα, αποτελούν συχνούς επισκέπτες του καλοκαιριού, απρόσκλητους βέβαια για πολλούς άνδρες και γυναίκες.

Δεν πρέπει όμως η ερωτική μας ζωή το καλοκαίρι να ταυτισθεί με μια σχεδόν ατελείωτη σειρά από μικρόβια και ιούς. Ούτε να αποτελέσει αυτό ανασταλτικό παράγοντα στην έκφραση της ερωτικής επιθυμίας.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να προληφθούν με τη χρήση προφυλακτικού.

Η ικανοποίηση και η σεξουαλική ηδονή είναι συνώνυμη πλέον της προσοχής και της προφύλαξης. Το σεξ αποτελεί από μόνο του πηγή ζωής και υγείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου