19.6.17

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΤΗΝ αποτίμηση της φετινής χρονιάς στην εξαγωγική δραστηριότητα του καρπουζιού έκανε σε δηλώσεις του στο ιντερνετικό ραδιόφωνο της Κυπαρισσίας freegr.gr ο προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, εκτιμώντας ότι ήταν μια καλή χρονιά.
Όπως τόνισε «τα καρπούζια της περιοχής εξήχθησαν στην Κεντρική Ευρώπη σε χώρες όπως Πολωνία, Ουγγαρία, Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία, στις Βαλκανικές χώρες, συμπεριλαμβάνοντας την Βουλγαρίας και Ρουμανίας, ενώ για πρώτη φορά έχουμε εξαγωγές και σε χώρες εκτός ΕΕ όπως Αλβανία, Σερβία, FYROM, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στη Νότια Ευρώπη Ιταλία, Ελβετία, όπως και στις Σκανδιναβικές χώρες, Αγγλία και Ολλανδία. Από τις αρχές Μαίου η συγκομιδή καρπουζιών χαμηλής κάλυψης στην Τριφυλία εξελίχθηκαν ομαλά ενώ οι τιμές παραγωγού ήταν σε καλά επίπεδα με βάση την αυξημένη ζήτηση σε αγορές της Ευρώπης.
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο οι καλλιεργούμενες εκτάσεις στην Τριφυλία κινήθηκαν συνολικά στα 6.000 στρέμματα και συνολικά μέχρι να φύγουν τα τελευταία φορτία θα σημειωθεί παραγωγή της τάξης των 40.000 τόνων. Ήδη από τις καλλιέργειες της περιοχής έχει εξαχθεί το 100% των πρώιμων στρογγυλών καρπουζιών και το 80% καρπουζιών τύπου βαρέλας κι εντός της εβδομάδας έφυγαν τα τελευταία φροτία.
Επισήμανε πάντως την άριστη συνεργασία μεταξύ παραγωγών, εξαγωγικών φορέων και γεωπόνων ελεγκτών, ενισχύοντας  στην ομαλή ροή των εξαγωγών καθώς στην ΔΑΟΚ πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 600 αναγγελίες για εξαγωγές κηπευτικών καθώς αρκετοί παραγωγοί προέβησαν σε ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Μεγάλο ενδιαφέρον τέλος στο εξωτερικό παρουσιάζει η ποικιλία άσπερμου καρπουζιού. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                         
ΚΟΝΤΡΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ESCAPE ROOM ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ
Στις

18/06 στο Apollo Resort Art hotel στην Κυπαρισσία ειχαν μια πολυ ωραια ευκαιρια για διασκεδαση περα απο τα συνηθισμένα  πολιτικοι και στελεχη τουρισμου μεταξυ των οποιων  οι αντιπερειαρχες Ντινα Νικολακου και Περικλης Μαντας, η περιφερειακη Συμβουλος υπευθυνη Τουρισμου Αντωνια Μπουζα, απο το Δημο Τριφυλίας ο  αντιδημαρχος Αδρακτας Ιωαννης, ο επικεφαλης μείζονος πλειοψηφίας Ανδρινοπουλος Σταθης, οι δημοτικοι Συμβουλοι Κουτσουλης Δημήτρης και Αλεκος Κουτρουμπής η υπευθυνη ανθρωπινου δυναμικου της Costa Navarino Ελενα Γκικα. Οι παικτες κληθηκαν να βρουν το μπουκαλι οπου κρυβεται το μυστικο της Αθανασιας σε ενα σπιτι της δεκαετιας του 60 στην Κυπαρισσια και να αποδρασουν μεσα σε μια ωρα απο αυτο .
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
Η
ομαδα των πολιτικων αναμετρηθηκε με την ομάδα των στελεχων τουρισμου απ οπου νικητες αναδειχθηκαν και οι δυο μιας και καταφεραν τον στοχο αλλα η ομαδα των πολιτικων αναδειχθηκε πρωτη αφου ειχε το καλυτερο βαθμολογικο σκορ  ! Η game master Χριστοδουλου Γεωργια δηλωσε οτι και στις δυο ομαδες οι παικτες διακριθηκαν για την συνεργατικότητα και ομαδικοτητα τους, η ανδρεναλινη χτυπησε το ζενιθ, το γελιο και ο ενθουσιαμος ηταν τα κυριαρχα στοιχεια καθολη τη διαρκεια του παιχνιδιου ενω δεν ελειψαν " ωραια" πειραματα και αστεια μετα το τελος της δοκιμασιας κατα τη διαρκεια του γευματος που παρατεθηκε απο το ξενοδοχειο. Τα ιδιαιτερα εδεσματα που παντρεψαν τη Μεσσηνιακη κουζινα με εκεινη της Δωδεκανήσου απο τη μαγειρισα του ξενοδοχειου κα Ποπη Τσαβαρη εντυπωσιασαν τους παραβρισκόμενους και η βραδια εκλεισε ομορφα με συζητησεις γυρω απο το θεμα του Τουρισμου απολαμβανοντας τοπικα κρασια απο το κτημα Παναγιωτοπουλου.

                                            

ΔΙΗΜΕΡΟ ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΚ
ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ πολιτισμού απόλαυσαν κάτοικοι αλλά και επισκέπτες στην Κυπαρισσία το Σαββατοκύριακο με πρωτοβουλία του Μορφωτικού συλλόγου Κυπαρισσίας σε 2 ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις παρουσία πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία.

Πρόκειται για το επιστέγασμα των προσπαθειών που υλοποιεί ο Μορφωτικός -Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ) όπως κάθε χρόνο, με την ευκαιρία ολοκλήρωση των φετινών τμημάτων χορού. 

Πιο αναλυτικά
το Σάββατο το βράδυ, οι επισκέπτες απόλαυσαν ρυθμούς λάτιν, μπατσάτα και χιπ –χοπ, με την ενεργή παρουσία από το χορευτικό της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό του Κέντρου Καστοριάς και τον χορευτικό σύλλογο «Just Dance» από την Καλαμάτα. Το βράδυ της Κυριακής σειρά είχε η δημοτική μας παράδοση από τα πολυμελή χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Κυπαρισσίας παρουσιάζοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από μικρές ηλικίες μέχρι μεγαλύτερους..Τις εκδηλώσεις που χειροκρότησε το κοινό μέσα από την αλληλουχία μουσικών παραστάσεων παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι του ΜΕΣΚ όπως η Σόνια Τουρκολιά, φορείς, αιρετοί, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας κ. Μπακούρος, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου. 
ΙΩΑΝ. ΜΠ.




ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου