29.6.17

Αφροδίτη της Μήλου - Συγκλονιστική εκστρατεία και τραγούδι από την Klaudia Delmer

Συγκλονιστική ιστορία συνδεδεμένη με  το ποίημα του Γεωργίου Δροσίνη "Αφροδίτη της Μήλου" από...

Η Βεατρίκη Κώττα Σταματοπούλου και η ιστορία του ποιήματος του Δροσίνη « Στην Αφροδίτη της Μήλου»:
Η ζωή της «Αφροδίτης της Μήλου» στο Παρίσι συνδέεται με τον ακόλουθο συγκινητικό επεισόδιο:
Λίγο μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μετακίνησαν το άγαλμα, για να το τοποθετήσουν σε νέα θέση. Όταν σήκωσαν το άγαλμα ανακαλύφθηκε πάνω στο βάθρο ένα κιτρινισμένο διπλωμένο γράμμα που έγραφε τα εξής:
«Στη λατρευτή μου Αφροδίτη της Μήλου επαναλαμβάνω με πόνο τα λόγια του «Δροσίνη». Ακολουθούσε όλο το ποίημα και υπέγραφε: Βεατρίκη Κώττα ετών 12.
Η Βεατρίκη Κώττα Σταματοπούλου, είχε αντιγράψει το ποίημα του Γ. Δροσίνη για την Αφροδίτη της Μήλου και το είχε τρυπώσει κάτω από το άγαλμα , για να βρεθεί από τον διευθυντή του Λούβρου όταν θέλησαν να μετατοπίσουν τη Μαρμαρένια Θεά.
Το γράμμα αυτό και ο τρόπος έκφρασης των αισθημάτων της νεαρής Ελληνίδας έκαναν τέτοια ζωηρή εντύπωση στο Παρίσι, που ο γαλλικός τύπος και το ραδιόφωνο για μέρες και επανειλημμένα ασχολήθηκε με αυτό το γεγονός. Το σημείωμα τοποθετήθηκε μέσα σε γυάλινη θήκη και κατατέθηκε στα αρχεία του Λούβρου.
Ο διευθυντής του Λούβρου Σαρμπονό, φρόντισε να μάθει από τους πρώτους την ιστορία της μικρής Βεατρίκης ο Δροσίνης και εκείνος με την σειρά του φρόντισε να συναντήσει την κυρία πια Βεατρίκη Σταματοπούλου. Η Βεατρίκη με μια αγκαλιά ντάλιες επιστέφτηκε τον ποιητή στην Αμαρυλλίδα, στο σπίτι του στην Κηφισιά.
Η Αγγελική Βαρελλά γράφει: «Μόλις τον είδε, άπλωσε το χέρι, του έδωσε τα λουλούδια, δάκρυσε, κι ίσως μόνον αυτά - τα λουλούδια - να ένοιωσαν το ρίγος της συγκίνησης που κατείχε και τους δύο, τον ποιητή και την θαυμάστριά του, τον πομπό και το δέκτη».

Ο Πλέσσας μελοποίησε το ποίημα για να στηρίξει την προσπάθεια...γράφοντας την μελωδία για την φωνή της Klaudia...το τραγούδι θα συνοδεύει την καμπάνια 

Προς το παρόν έγινε μια βιντεοσκόπηση του τραγουδιού live σε στούντιο 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου