6.6.17

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Σε λειτουργία δύο Seatrac για να κάνουν μπάνιο άτομα με κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία βρίσκονται από τις αρχές Ιουνίου δύο μηχανισμοί εξυπηρέτησης των ΑμεΑ και, εν γένει, των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν αυτόνομα το μπάνιο τους στη θάλασσα.
Ο πρώτος μηχανισμός έχει τοποθετηθεί, όπως και τα προηγούμενα 2 χρόνια, νοτίως του Ιερού Ναού της Ανάστασης, στην Παραλία Καλαμάτας, ενώ έχουν δεσμευθεί στην οδό Ναυαρίνου θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ. 
Πρόκειται για το μηχανισμό Seatrac, που είχε υποστεί ζημιές από τη θαλασσοταραχή κατά το πλημμυρικό φαινόμενο της 7ης Σεπτεμβρίου 2016. 
Για την επισκευή του συνέδραμαν το Δήμο Καλαμάτας η ΚΕΔΕ με 5.000 ευρώ και ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας με 1.020 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος της επισκευής ήταν 9.000 ευρώ (το υπόλοιπο κάλυψε ο Δήμος Καλαμάτας).
Ο δεύτερος μηχανισμός τοποθετήθηκε, με έξοδα του Δήμου και προσφορές επιχειρηματιών, στην ακρογιαλιά της Καλαμάτας, πλησίον του ξενοδοχείου Filoxenia. Και εκεί υπάρχουν θέσεις στάθμευσης στη διάθεση των χρηστών του Seatrac.
Τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα βοηθούν για τη χρήση των Seatrac οι ναυαγοσώστες, οι οποίοι στελεχώνουν τους πύργους διάσωσης, που βρίσκονται δίπλα στους χώρους εγκατάστασης αυτών των μηχανισμών. Επίσης, οι συμπολίτες Καλαματιανοί, που είναι Άτομα με Αναπηρία, έχουν προμηθευθεί το αναγκαίο ηλεκτρονικό χειριστήριο.
Με δύο Seatrac, η Καλαμάτα συμπαρίσταται εμπράκτως στις ανάγκες των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, ώστε να χαίρονται τη θάλασσα χωρίς δυσκολία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου