«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

3.7.17

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!! Πρόεδρος εργαζομένων ΙΚΑ: «Επαίτες οι Έλληνες συνταξιούχοι με συντάξεις 200 έως 700 ευρώ»

Δακτυλοδεικτούμενοι οι λίγοι «υψηλοσυνταξιούχοι» των 1.000 ευρώ - Τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ ανέρχονται στο ύψος-ρεκόρ των 22,49 δισ. ευρώ

«Επαίτη της σύγχρονης εποχής» χαρακτηρίζει τον Έλληνα συνταξιούχο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, κ. Βαγγέλης Θεοδωρίδης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα «Νέα» οι Έλληνες συνταξιούχοι είναι επαίτες και μάλιστα με «ευθύνη άλλων».
 Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη οι νέες συντάξεις θα κυμαίνονται από εδώ και πέρα από 200-700 ευρώ το πολύ ενώ οι λίγοι «υψηλοσυνταξιούχοι» των 1.000 ευρώ θα είναι δακτυλοδεικτούμενοι.

Μιλώντας για την κατάσταση στον ΕΦΚΑ ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ είπε πως είναι «τραγική» αφού έξι μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του κανένα πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν έχει λυθεί. Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο «οι σοβαρές δυσχέρειες που προκύπτουν καθημερινά, οι οποίες επιδεινώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης ασφαλισμένων, εργοδοτών και συνταξιούχων οδηγούν τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ σε απόγνωση».

Όσο για τα χρέη προς τον Οργανισμό, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), ανέρχονται στο ύψος-ρεκόρ των 22,49 δισ. ευρώ και μαζί με τις μη καταχωρισμένες οφειλές πλησιάζουν τα 30 δισ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου