13.7.17

Λος Άντζελες και Παρίσι οι δύο φιναλίστ για τους Ολυμπιακούς του 2024

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στη Λίμα του Περού στις 13 Σεπτεμβρίου
Παρίσι και Λος Άντζέλες είναι οι δύο υποψηφιότητες που προέκρινε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 – και πιθανότατα και του 2028- σύμφωνα με πρόταση του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.
Η ΔΟΕ θα επιδιώξει τώρα μια «τριμερή» συμφωνία μαζί τους. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει είτε ότι μια πόλη θα αποδεχτεί να διοργανώσει τους Αγώνες του 2028 πριν από τη σύνοδο του Σεπτεμβρίου στο Περού, ή ότι κάθε πόλη θα ήταν πρόθυμη να αποδεχτεί τους Ολυμπιακούς του 2028, εάν δεν της ανατεθούν οι Αγώνες του 2024.
Αν δεν υπάρξει μια τέτοια συμφωνία, τότε η ψηφοφορία κατά την 131η σύνοδο στη Λίμα, στις 13 Σεπτεμβρίου, θα αποτελέσει μια απλή επιλογή μόνο της πόλης που θα διοργανώσει τους Αγώνες του 2024.
«Έχουμε ήδη ανεπίσημες συζητήσεις από το βράδυ της Τρίτης στο δείπνο που παραθέσαμε στις δύο αντιπροσωπείες στη Λοζάνη» εξήγησε ο κ. Μπαχ και πρόσθεσε: «Τώρα θα μιλήσουμε με τις δύο πόλεις άμεσα. Ελπίζω ότι μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο γρήγορα. Είδατε την αντίδραση των δύο πόλεων, ήταν πολύ φιλική. Αν συνεχίσει έτσι, μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία σύντομα».
Τέσσερις άλλες διεκδικήτριες πόλεις για τους Αγώνες του 2024, το Αμβούργο, η Ρώμη, η Βουδαπέστη και η Βοστώνη, εγκατέλειψαν μετά από ανησυχίες σχετικά με το κόστος της διοργάνωσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου