11.7.17

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Από το Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά 432.000 ευρώ σε υποτροφίες φοιτητών

Επιδόθηκαν σήμερα, Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, οι επιταγές, που αντιστοιχούν στις υποτροφίες από τα έσοδα του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά του Δήμου Καλαμάτας. 
Τις επιταγές παρέλαβαν οι δικαιούχοι ή οι γονείς τους και οι φοιτητές που ενισχύονται για την περίοδο 9ος 2016 – 8ος 2017 είναι 12 παλιοί υπότροφοι και 2 καινούργιοι, όλοι με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις. Το ποσόν που αντιστοιχεί σε κάθε υπότροφο, ανέρχεται σε 4.800 ευρώ ετησίως.
Πριν την επίδοση των επιταγών, ο Δήμαρχος Παν.Νίκας ανέφερε τα εξής: «Ας είναι αιωνία η μνήμη του Λυκούργου Σκιά, ο οποίος γεννήθηκε το 1912 στην Καλαμάτα και, ό,τι περιουσιακά στοιχεία συγκέντρωσε στη ζωή του, τα διέθεσε στο Δήμο, για να ενισχύονται και να σπουδάζουν παιδιά, τα οποία είναι άπορα και έχουν εξαιρετική επίδοση στα γράμματα.
Είμαι υπερήφανος ως Δήμαρχος ότι επί των ημερών μου υλοποιήθηκε η Διαθήκη. Έχουμε συνολικά μοιράσει 432.000 ευρώ με αυτές τις υποτροφίες, περιλαμβανομένων των φετινών και σήμερα θα μοιράσουμε 67.200 ευρώ για τους υποτρόφους της περιόδου 2016 - 2017.
Είναι εισοδήματα από περιουσιακά στοιχεία του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, τα οποία έχουμε ενοικιάσει και το μεγαλύτερο μέρος των πόρων διαθέτουμε, όπως προβλέπεται από τη διαθήκη, για να υποστηρίζονται άπορα παιδιά, τα οποία σπουδάζουν».
Οι υπότροφοι είναι:
1 ΞΕΝΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
2 ΜΑΥΡΙΤΣΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ
3 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
4 ΖΕΡΒΑ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5 ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
6 ΠΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
7 ΚΑΡΚΑΛΟΥΤΣΟΥ ΜΥΡΤΩ του ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
8 ΑΛΑΓΑΣ ΡΑΦΑΗΛ – ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΦΩΤΙΟΥ
10 ΖΥΓΟΥΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ - ΑΝΝΑ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
11 ΦΑΝ ΝΙΚΕΡΚ ΝΑΤΑΛΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
12 ΚΟΜΠΟΧΟΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
13 ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
14 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΑΓΓΕΛΟΥ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου