11.7.17

Σε Μεθώνη και Αρχαία Ολυμπία η 4η Παγκόσμια Συνάντηση της Ελληνικής Διασποράς

Από την περυσινή Συνάντηση της Ελληνικής Διασποράς που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο, στην Αθήνα. 
Στο μέσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, απονέμει διάκριση στον γιατρό Μαρίνο Χιόνη. 

Του Ζώη Μαρίνου.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Στην Μεθώνη της Μεσσηνίας και στην Αρχαία Ολυμπία θα φιλοξενηθεί φέτος, από την Παρασκευή έως την Κυριακή 28 με 30 Ιουλίου η 4η Παγκόσμια Συνάντηση Ελληνικής Διασποράς, υπό την οργανωτική αιγίδα ή στήριξη σειράς ανεξάρτητων φορέων και φορέων της αυτοδιοίκησης.
Οι εργασίες της Συνάντησης θα ξεκινήσουν με μεγάλη ανοικτή εκδήλωση στο λιμάνι της Μεθώνης, πλάι στο επιβλητικό Κάστρο, όπου ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης θα υποδεχθεί τους συμμετέχοντες. Τίτλος και θέμα της εκδήλωσης, όπως πληροφορείται ο «Ε.Κ.», είναι «αφιέρωμα στους πρωτοπόρους μετανάστες της περιοχής».
Η 4η Παγκόσμια Συνάντηση Διασποράς – πέρυσι φιλοξενήθηκε στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο- τίθεται υπό την στήριξη του οργανισμού «Η Αυτής Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης», της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του προέδρου της Γιώργου Πατούλη, της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύλου- Νέστορος, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος και γυναικείων οργανώσεων όπως οι «Αθηναϊδες».
Οι συμμετέχοντες στην συνάντηση, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία, τον αρχαιολογικό χώρο και τις εγκαταστάσεις που συνδέουν την περιοχή με τα ολυμπιακά ιδεώδη.
Θα τους υποδεχθούν ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Μιχάλης Φυσεντζίδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος Γιώργος Λενός. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο αρχειακό φωτογραφικό υλικό της Μαίρης Ρυσσάκη, προέδρου του οργανισμού «Η Αυτής Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης».
Το βράδυ του Σαββάτου το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικά αφιερώματα, τιμητικές διακρίσεις διαπρεπών Ελλήνων ομογενών, παράδοση υποτροφίας κ.α. Μεταξύ άλλων προβλέπεται και η στήριξη άπορης οικογένειας της περιοχής.
Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθούν για την δράση τους, στον τομέα του ο καθένας, στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων οι:
Gavrilis Ted, Halikias Mike, Fakoukakis Emmanouel, Christina Lemou, Liana Skourlis, Ahmet Attia, Dr. Kalangos Afxendios (Παιδο – καρδιοχειρουργός), Professor Dr. Kofidis (Θωρακο-καρδιοχειρουργός, Σιγκαπούρη), John Manos, Άρχων του Πατριαρχείου, πρόεδρος Αρχόντων του Πατριαρχείο σε 6 περιοχές της Αμερικής, Τζώτζης Δημήτρης (Τάκης), φυσικομαθηματικός, επιχειρηματίας, υπεύθυνος στο Λαογραφικό Εργαστήριο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, Ιωσήφ Πολοσηφάκης, παγκόσμιος πρωταθλητής ξιφασκίας με την εθνική ομάδα του Καναδά, Καλοϊδής Δημήτρης, Επιχειρηματίας, Reception Halls, Dinners, Ξενοδοχεία, Μουσείο, Ράπης Στέλιος, Chrysler Aviation κ.α.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου