16.7.17

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ κοντά στα Ιεράπετρα. Καμία αναφορά για ζημιές μέχρι τώρα

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή  στις 23.30 το βράδυ στους Νομούς Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνης.
Η δόνηση, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων είχε, επίσης, μεγάλη διάρκεια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση είχε ως επίκεντρο, θαλάσσια περιοχή, νότια της Ιεράπετρας, με μέγεθος 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ.
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11 χιλιόμετρα. Σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την πόλη της Ιεράπετρας, εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε.
Καμία απολύτως αναφορά για ζημιές δεν έχει γίνει ως τώρα στην Πυροσβεστική: αυτό δηλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, πύραρχος Γιάννης Μαραγκάκης.
Στην επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρονται τα εξής:
«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα (σ.σ. χθες) στις 23:30 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 377 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 33χιλιόμετρα δυτικά -νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου