16.7.17

Ζωή σε 5 ανθρώπους έδωσε Βολιώτισσα

Πέντε συνάνθρωποί μας ανανεώνουν την ελπίδα για να συνεχίσουν τη ζωή τους με μεγαλύτερη αισιοδοξία, μετά τη γενναία απόφαση της οικογένειας της Ιωάννας Βαλτσιώτη από τον Βόλο να δωρίσουν τα όργανά της, όπως έγραψε η εφημερίδα  ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ .
Η άτυχη Ιωάννα Βαλτσιώτη υπέστη ανεύρυσμα εγκεφάλου, δυστυχώς όμως δεν κατέστη δυνατό να συνέλθει.
Οι γιατροί, από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διέγνωσαν εγκεφαλικό θάνατο. Ήταν θέμα χρόνου μετά από αυτό για τους δικούς της ανθρώπους, να πούνε το μεγάλο ΝΑΙ για να σωθούν άλλοι άνθρωποι.
Παρότι αναμενόταν από προχθές το βράδυ να ξεκινήσει η διαδικασία της λήψης των οργάνων, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ζήτησε όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις να γίνει έλεγχος ιστοσυμβατότητας.
Αφού έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και τους γιατρούς της μονάδας της ΜΕΘ στο Αχιλλοπούλειο, αποφασίστηκε να έρθει στο Νοσοκομείο Βόλου κλιμάκιο γιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, για να αφαιρεθούν τα προς μεταμόσχευση όργανα. Το κλιμάκιο των γιατρών τελικά έφτασε στον Βόλο χθες το απόγευμα για να ξεκινήσει η διαδικασία της γέφυρας ζωής. Από την άτυχη γυναίκα θα ληφθούν προς μεταμόσχευση οι νεφροί, το ήπαρ και οι κερατοειδείς χιτώνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου