18.7.17

Η Μέρκελ έγινε 64 ετών

Γενέθλια είχε τη Δευτέρα η καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ και προτίμησε να δώσει συνέντευξη στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας της. «Κανείς δεν ξέρει τι φέρνει η ζωή, αλλά σίγουρα η πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω για τέσσερα χρόνια», είπε. Η Μέρκελ γεννήθηκε 17 Ιουλίου 1954, στο Αμβούργο. Άρα έγινε 63 ετών.
Απαντώντας στις ανησυχίες των συμπατριωτών της ως προς το κατά πόσον θα καταφέρει να ολοκληρώσει το όραμά της για τη Γερμανία η Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας μέχρι τη λήξη της θητείας της αν επανεκλεγεί, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
«Όταν ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την επανεκλογή μου κατέστησα σαφές ότι το κάνω για όλη την τετρατία», είπε στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο πρώτο κρατικό κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD δέκα εβδομάδες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές.
Η Γερμανίδα καγκελάριος υπεραμύνθηκε της δημοσιονομικής της πολιτικής μετά επίθεση που της εξαπέλυσε ο Σοσιαλδημοκράτης αντίπαλός της Μάρτιν Σουλτς, ότι απέτυχε στο θέμα των επενδύσεων στα δημόσια έργα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου