1.7.17

Συνέδριο στην Πάτρα για τις «Αναπτυξιακές Προοπτικές στη Δυτική Ελλάδα»

Η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» διοργανώνει κάθε χρόνο διήμερο συνέδριο στην Πάτρα με γενικό τίτλο «Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα» και τη συμμετοχή υψηλού επιπέδου προσκεκλημένων -υπουργών, περιφερειαρχών, γενικών γραμματέων υπουργείων, βουλευτών, εκπροσώπων φορέων, επιχειρηματιών κ.ά.-. Στο Συνέδριο παρουσιάζεται ο εθνικός και ο περιφερειακός σχεδιασμός και αναπτύσσεται δημιουργικός διάλογος ανάμεσα σε όσους σχεδιάζουν, εφαρμόζουν, ενδιαφέρονται ή επηρεάζονται από τα έργα και τις πολιτικές στην ευρύτερη περιοχή.
Φέτος το 5ο Συνέδριο προγραμματίζεται στις 14 και 15 Ιουλίου 2017, στο Ξενοδοχείο Porto Rio στην Πάτρα και το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου «κοιτάζει» προς το μέλλον και αναφέρεται στους αναπτυξιακούς στόχους και τις επενδύσεις στην παραϊόνια Ελλάδα.
Στην εναρκτήρια συνεδρίαση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Έλενα Κουντουρά, υπουργός Τουρισμού, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Απόστολος Κατσιφάρας, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Κωνσταντίνος Πελετίδης δήμαρχος Πατρέων.
Στην ενότητα «Εμπορευματικές Μεταφορές και ο Ρόλος του Λιμανιού της Πάτρας» κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ θα μιλήσουν ο Στέργιος Πιτσιόρλας, υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, τ. πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ.α.
Στην ενότητα «Μεγάλα Οδικά Έργα, η επόμενη ημέρα» κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γεώργιος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ θα μιλήσουν ο Γεώργιος Δέδες, γενικός γραμματέας υποδομών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων , ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ.α
Στη ενότητα για την Αγροτική Ανάπτυξη η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Ευάγγελο Αποστόλου, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ θα μιλήσει και ο Χαράλαμπος Κασίμης, γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων .
Στην ενότητα «Τουριστική Ταυτότητα στις Σύγχρονες Συνθήκες» η κεντρική ομιλία θα γίνει από την Έλενα Κουντουρά, υπουργό Τουρισμού , ενώ στην ενότητα «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» που οργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Αλέξη Χαρίτση, αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης ενώ θα μιλήσει και Απόστολος Κατσιφάρας, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
Τέλπς στην ενότητα «Το οικοσύστημα Νεοφυών Επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα» η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Κώστα Φωτάκη αναπληρωτή υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας ενώ θα μιλήσει και η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και θα γίνει παρέμβαση από την Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου